המחשב גיימינג הכי יקר בעולם ששווה כל אגורה!

המחשב שעושה בית ספר לחלליות: כמה באמת עולה מחשב הגיימינג הכי יקר בעולם?

למה שמישהו ישלם מיליון דולר על מחשב?

כן, לא טעיתם. יש דבר כזה – מחשב גיימינג שעולה מיליון דולר. ולפני שאתם שואלים "מי המטורף שקונה דבר כזה?" – תנו לי לשאול אתכם משהו: אם הייתם יכולים לשחק ב-Call of Duty על מסך ברזולוציה 16K, עם מערכת קירור של נאס"א, ותוך כדי שהמחשב מכין לכם קפה, לא הייתם מתפתים לרגע?

במאמר הזה נצלול עמוק לתוך העולם של מחשבי הגיימינג המוגזמים – לא רק יקרים, אלא כאלה שמרגישים יותר כמו יצירת אמנות מאשר חתיכת חומרה. נדבר על מה באמת הופך מחשב ליוקרתי מדי, למה לעזאזל שמישהו ישלם עליו כמו על בית, ומה בעצם אתם מקבלים כשאתם מכניסים למחשב יותר כסף ממה שהכנסתם לתוך הקרן פנסיה שלכם.

אז מה יש בפנים? 7 רכיבים שיגרמו לכם לבכות מהתרגשות

1. המעבד – מוח מסילת הברזל

כשאנחנו מדברים על משהו יוקרתי, לא מדובר כאן על איזה i9 “צ’יפס” של אינטל. אנחנו מדברים על Intel Xeon W-3175X או AMD EPYC 9654. מעבד שאתה לא רק משחק איתו, אתה כנראה גם יכול להפעיל דרכו כור גרעיני קטן. עם עשרות ליבות, מאות תהליכונים ומחיר של יותר מרכב ישראלי משומש – זה המנוע מאחורי החיה.

2. כרטיסי מסך – לא אחד, לא שניים, אלא ארבעה

אנשים רגילים מתלהבים מ-GeForce RTX 4090. במחשב הזה, זה רק ההתחלה. דמיינו 4 מהם מחוברים יחד. עם חוזק עיבוד שמבייש מחשבים של סטודיו הוליוודי, המחשב הזה יכול לרנדר סרטי מרוול בזמן שאנחנו מדברים.

3. זיכרון RAM – גם המוח שלכם היה מקנא

זוכרים שפעם היה לכם 8 ג’יגה RAM? כאן תמצאו 1,000GB RAM (כן, אלף!) מסוג ECC, מהסוג שמשמש שרתים – כי למי שלא הספיק, עכשיו גם הטלפון הנייד של השכן יכול לקבל שירותי אירוח מתוך המחשב הזה.

4. אחסון – יש מי שצריך יותר מטרבייט?

פה מדובר במערכת RAID עם SSD מסוג NVMe בנפח כולל של 200 טרבייט. למה? אף אחד לא יודע, אבל זה נשמע טוב. אולי לגיבוי של הגיבויים של הסרטונים שלכם מטיול לברלין.

5. קירור – יותר קר ממקרר

אין כאן מאווררים בסיסיים. לא, לא. כאן נכנסים לתמונה מערכות קירור נוזליות מתקדמות עם נוזל קירור שמגיע מצפון הקוטב (בערך). לפעמים גם משתמשים בקירור חנקן נוזלי. טיילור סוויפט הייתה שוקלת להקליט קליפ בתוך הדבר הזה.

6. מארז – סתם קופסה? לא ממש

מדובר על מארז בעיצוב אישי עשוי מטיטניום, עם חריטות לייזר, תאורת RGB שיכולה לסנכרן עם המטבח, ודלתות זכוכית מחוסמת. זה נראה יותר כמו מוזיאון נייד למדע פיקטיבי מאשר משהו שאתה שם מתחת לשולחן.

7. ציוד היקפי בעושק רגיש

  • מקלדת מכנית עשויה בעבודת יד עם מקשים מזהב 14 קראט.
  • עכבר מצופה פלטינה, עם חיישן כל כך מדויק שהוא מסוגל לזהות עקיצה של יתוש בסיביר.
  • מסך OLED ברזולוציה 16K – כן, זה דבר אמיתי.

5 שאלות ששואלים כל הזמן – עם תשובות שעוד יותר יעיפו לכם את הסכך

שאלה 1: אבל באמת, מי קונה דבר כזה?

בדרך כלל אלו טייקונים, שייח’ים מהמפרץ, יוטיוברים שמרוויחים יותר מבנקים, או אספנים של ציוד קצה עם הרבה יותר מדי זמן פנוי.

שאלה 2: המחשב הזה באמת שווה מיליון דולר או שזה סתם טריק שיווקי?

רוב הזמן – זה שילוב של שניהם. החומרה עצמה יקרה, אבל הרבה מהעלות גם הולכת לקסטומיזציה, חומרי גלם ביזאריים, ומיתוג. זה לא רק מחשב – זה סטטוס.

שאלה 3: ומה קורה אם הוא נתקע? לוחצים Ctrl+Alt+Delete מיליון פעמים?

האמת? עם המחשבים האלה מגיעה גם תמיכה טכנית פרימיום – כולל טכנאים בטוקיו שמוכנים לבצע Debug דרך לוויין.

שאלה 4: זה באמת גורם למשחקים לרוץ טוב יותר?

לא ממש. כלומר כן, חלקם – אבל מעל רמה מסוימת אתה לא רואה הבדל בין "מהיר כמו אור" לבין "מהיר כמו פלאש מגולח".

שאלה 5: יש גרסה ניידת?

רק אם אתה סוחב אותה עם טרקטורון.

אז… יש לזה באמת טעם?

כמו כל דבר סופר יקר, מחשב הגיימינג הכי יקר בעולם הוא פחות עניין של צורך, ויותר עניין של הצהרה. הוא לא עוצב כדי שתוכלו לשחק Apex Legends ב-144fps. הוא עוצב כדי שתוכלו לנופף בו באינסטגרם ולהגיד "תראו עם איזה CPU אני מריץ פורטנייט".

אבל חשוב לזכור – אחרי נקודה מסוימת, הטכנולוגיה לא נועדה לשפר ביצועים, אלא פשוט לבדר. במובן הזה, מחשבים כמו זה הם הגרסאות הדיגיטליות של מכוניות פורמולה 1 – לא תשתמשו בזה בסופר, אבל תגידו לי שאתם לא רוצים אחד כזה בסלון.

סיכום עם קצת פרופורציות, והרבה קנאה

אז כן, יש מחשב אחד (ובואו נודה, יותר מאחד) שעולה יותר מדירה בנתניה. האם הוא שווה את זה? תלוי על מי שואלים. אם אתם חובבי טכנולוגיה, זה כמו לראות את האייפל מקרוב. אם אתם יוטיוברים – זאת ההזדמנות להכניס 10 מיליון צפיות. ואם אתם אני… טוב, את המחשב הכי יקר בעולם לא תראו אצלי בסלון, אבל לפחות עכשיו אתם יודעים מה אתם מפספסים.

ועוד דבר קטן: בפעם הבאה שמישהו מתלהב מהמחשב הגיימינג שלו שעולה 15,000 ש”ח – תשלחו לו את הלינק הזה ותגידו – “ידידי, אתה עוד בגן חובה של גיימינג.”

כתוב/כתבי תגובה

דילוג לתוכן