יציאה מהמינוס: עשרה צעדים פשוטים שיעשו הבדל
אז, החלטת להפסיק להיות חבר של המינוס? שיחרור את הכרטיס האדום ובעצם, את עצמך? זה לא קל, אבל עם עשרה צעדים פשוטים תוכל לעשות זאת בחינניות ובקלות. כן, אתה יכול לעשות את זה כמו שמדובר בקניות: לקנות הכל, להרגיש טוב עם עצמך, אבל לדבר על תכנון כספי כמו לקנות גזרים! מה רע? אז בואו נבין את זה.
1. קח נשימה עמוקה – זה רק כסף!
השלב הראשון והחשוב ביותר הוא להרגיע את הרוח. избежать חרדה ומתח – כסף זה דבר חשוב, אבל החיים הרבה יותר חשובים. אם אתה מרגיש שאתה נתון ללחץ, קח רגע, עשה מדיטציה קלה, ואין צורך לפתח תסביכים.
2. מה הבעיה? עשה רשימה של ההוצאות שלך!
יש לך עשרים מיליון גרוש בחשבון? יהיה רווח דינמי! מהר, רכוש פנקס, או פתח אקסל ותעד את כל ההוצאות שלך. תן לעצמך חודש לבצע את המשימה הזו, ותחווה סדר שייתן לך את היכולת להבחין מה מיותר. עצמאי? גם לזה יש פתרון: תכנה, כמו Mint, תעשה עבורך את העבודה.
מה לעשות אם אתה לא יודע איפה להתחיל?
- שאל את עצמך: "על מה בזבזתי את הכסף שלי בשנה האחרונה?"
- האם יש הוצאות קבועות שאני יכול להקטין? (צופים באנטנה טלוויזיה כזו לא משאירה לך הרבה מקום!)
- האם אני מוציא יותר על מסעדות מאשר על אוכל ביתי?"
3. הכנת תקציב? זה לא מילה גסה!
כל המידע שיש ברשותך לא יעזור אם אין לך תקציב. הוא לא חייב להיות ארוך ומסובך, אלא פשוט והגיוני. תקציב הוא כמו מתכון לארוחה אהובה – מה שמכניס פנימה, קובע את התוצאה. ואם תשיג תוצאה טעימה, חיוני שתתמקד בתלושי מסעדות פורטובלו.
שאלות ששואלים על תקציב:
- איך ייראה התקציב האידיאלי עבורי?
- כמה אפשר לחסוך בחודש?
- מה הסכום שאני לא מוכן לחרוג ממנו?
4. קטול את החובות – לא פיצה! רק חובות!
חובות הם כמו בטן מלאה בפיצות – לא נעים כשיש לך אותם. עשה רשימה של *כל* החובות שלך – הלווה לחבר, כרטיס האשראי וכל חוב אחר, כי אל תשכח שגם החוב של הדלק ערכו לא נגמר!
איך לסגור חובות?
- התחל עם החובות שיש להם את הריבית הגבוהה ביותר ולא לצבור עליהם חובות חדשים.
- תנסה לנהל מו"מ עם הנושים – לפעמים הם מוכנים להוריד ריבית!
5. הכנסות נוספות – זה הזמן לחפש עבודה שניה!
האם חשבת על עבודה שניה? לא חייב להיות פרויקט שישתלט על כל שעותיך הפנויות. אתה יכול לתכנן לעשות משהו שאתה אוהב או שיש לך ניסיון בו – מורים פרטיים, פיצריה, תופות! הכל הולך.
6. חסכון – כמו שמים בשילוש!
אז יום אחד אתה אצל סבא שלך, והוא אומר לך שיש לו שיטה סודרת לחסוך כסף. תמשוך את אוזניך – כי גם אם זה נשמע מוזר (ועשוי לכלול פרות טסות), חסכון זו מנת חיים. תגדיר לעצמך יעדים – החל מ-100 ש"ח בחודש, ותראה את התוצאות!
7. מי חבר שלך? תתחבר עם אנשים מחכימים!
אם אתה חי בסביבה של אנשים שמבזבזים כסף על שטויות, לך זה לא יועיל. הפוך את הסביבה שלך לחיובית כדי להתפתח – חברים עם אורח חיים פיננסי נכון יכולים להעניק לך השראה.
8. רק בלי דחיות – הקשב לעצמך!
יש סיכוי טוב שאתה דוחה תשלומים או חסכון – באורך פלא זה קורה. קבע לעצמך זמנים קבועים לטיפול בכספים וגם להתמודד עם העניינים הכספיים. פשוט אל תחכה עוד דקה!
9. קפיצה למים – פתאום נמצאת סירה!
אל תלך לאיבוד בדרך. אם אתה מרגיש בנוח עם תהליכים פיננסיים, קפוץ למים! גידול הכנסות ועוד אפיקים כמו השקעות הם בגדר השגת חופש מדאגות כספיות. תתנסה ותנסה! תן אישור הנחת שיא. אולי תמצא את עצמך נינוח על גבי יאכטה?
10. למידה – ידע שווה זהב!
אחרון חביב – למד! יש המון ספרים, קורסים והרצאות כמו מקורות מידע עבורך. ככל שתהיה מודע יותר לתהליכים ההולכים בפיננסים, תוכל לקבל החלטות טובות יותר.
שאלות לגמרי חוקיות!
- מהו אתגר החיסכון הגדול ביותר שלך?
- איך אני יודע אם אני מצליח לצאת מהמינוס?
- כיצד גילוי בנקים יעזור לי לחסוך?
אז מה נשאר? שמירה על הכסף!
אחרי שעשית את כל הצעדים הללו, מגיע הזמן לשמור על הכסף כמו על חיזיון בראש – בלי לפזר אותו על הכל. שמור על גישה חיובית, המשך לעקוב אחרי התקציב שלך, ותה