מקלדת מחשב נייד לא עובדת? פתרונות מהירים שכדאי לבדוק!

מה נסגר עם המקלדת הזאת?! למה המקלדת של הלפטופ הפסיקה לעבוד ואיך מביאים אותה לחיים?

המקלדת שלכם פשוט קמה ועזבה את הצ'אט? אתם לא לבד

יש רגעים בחיים שבהם אתה רק רוצה להקליד "שלום!" ולקבל בחזרה שקט צורם מהמקלדת. כן, זה קורה. לפתע, הקלידים מסרבים להגיב, אין תנועה, כאילו הלפטופ החליט שהוא כותב רק בכתב סתרים בהשראת מצרים העתיקה. למה זה קורה? ואיך מחזירים את המקלדת לתלם בלי להוציא אלפי שקלים על טכנאי עם תספורת של שנות ה-90?

בואו נצלול למעמקי המציאות בה אנחנו תלויים באבני מכה פלסטיות – ונבין מה יכול להשתבש, איך לתקן, ומתי פשוט להרים ידיים (או קלידים).

7 סיבות שבגללן המקלדת שלכם עושה שביתה איטלקית

1. דרייברים – הקללה המודרנית של האנושות הדיגיטלית

אם זו לא פעם ראשונה שהמקלדת נתקעת, יכול מאוד להיות שהאשמה היא בדרייבר. הדרייבר (או בעברית: התוכנה שעוזרת למחשב לדבר עם המקלדת) מתבלגן לפעמים. למה? כי מיקרוסופט החליטה שהוא לא בא לה בטוב עם עדכון מערכת. אחלה.

2. בעיות חומרה – המקלדת לא שומעת, כי היא פשוט… מתה

פעם נשפך לכם קפה על הלפטופ? אפילו ספלון קטן עושה שמות. לחות, אבק, או פשוט בלאי של הזמן יכולים לגרום לזה שמקשים מסוימים, או המקלדת כולה, ייכנסו לדיכאון טכנולוגי.

3. מקשי פונקציה – FN זה לא ראשי תיבות של "פה נגמר"

אם מקשי האותיות לא מגיבים אבל מקשי פונקציה (F1-F12) כן – ייתכן שלחצתם בטעות על שילוב FN שהשתיק את המקלדת. כן, זה דבר. כן, ממש עכשיו זה קורה. תבדקו את שילובי המקשים, אולי אתם עושים להם עוול.

4. המקלדת עברה למצב אחר – QWERTY או שמא AZERTY?

לפעמים, בלחיצה אחת לא זהירה, מה שנראה כמו עברית הופך פתאום ל… סינית. המצבים השונים של המקלדת עלולים לשגע אותנו – שפת הקלט משתנה, וה-D הופך לסוג של בלט. תבדקו בפינה הימנית למטה (או איפשהו שפעם היה פינה), אולי זו רק שפה שונה. אל תהיו מופתעים אם לחצתם ALT+SHIFT בלי לדעת.

5. חיברתם יותר מדי gadgets

אם חיברתם מקלדת חיצונית, עכבר, מסך, מקרר ומסור חשמלי ללפטופ – ייתכן שהמחשב לא יודע מה החיים שלו. לפעמים הכניסה הפיזית של מקלדת USB עלולה לשנות את הגדרות הקלט ולהשבית את המובנית. תנסו לנתק את הקישקושים ולבדוק שוב.

6. מערכת ההפעלה מתחרפנת

Windows? Mac? Linux? לא משנה מה – מערכות הפעלה הן כמו מתבגרים – לפעמים הן עושות דרמות בלי סיבה. תקיעות זמניות, עדכונים חצי-עבודים, או פשוט מצב רוח. הפתרון? ריסטרט. תמיד ריסטרט.

7. תוכנה סוררת

לפעמים יש תוכנה צד שלישי (דרייברים של גיימרים, אפליקציה של מאקרו, אפילו אנטי וירוס) שמסרסת את תפקוד המקלדת. בדקו אילו תוכנות רצות מאחורי הקלעים – אולי אחת מהן לקחה שליטה על הקלידים. קצת מטריד? נכון.

אז מה עושים? 6 פתרונות מעשיים שממש עובדים

ניסיון ראשון: אל תיבהלו. מקלדת שמחליטה לצאת לחופשה זה לא סוף העולם (אלא אם אתם כותבים מבחן דוקטורט ב-Word). הנה מה שניתן לעשות בלי לפרק את כל הלפטופ על הברכיים.

  • הפעילו מחדש את המחשב – כן, זה נשמע טריוויאלי, אבל ב-58% מהמקרים זה פותר את הבעיה. בדקנו (טוב, כמעט).
  • בדקו אם המקשים מגיבים ב-BIOS – אם הצלחתם להיכנס ל-BIOS (לוחצים על F2 או Delete כשמדליקים), סימן שהבעיה היא בתוכנה – לא בחומרה.
  • עוד פעם דרייברים? כן. כנסו ל-"Device Manager", מצאו את המקלדת, ולחצו "Update Driver". אפשר גם להסיר ולהפעיל מחדש – Windows כבר תתקין לבד (בתיאוריה).
  • נסו מקלדת חיצונית – כדי לבדוק אם זה באמת חומרתי. אם החיצונית עובדת, המזימה נחשפה.
  • בדקו הגדרות שפה – לעיתים שינוי בלתי מודע של פריסת מקשים גורם לכל הבלאגן. תחזרו לעברית, תנשמו, המשיכו להקליד.
  • חיסול תהליכים חשודים – כנסו ל-Task Manager וראו אם יש משהו שמונע מהמקלדת לפעול. לפעמים תוכנה של אוזניות יכולה לעשות בלאגן. לא צוחק.

שאלות נפוצות, או בקיצור – WTF?

למה רק חלק מהמקלדת לא מגיבה?

יכול להיות שזה נזק פיזי – נוזלים, לכלוך, או סתם מתכנת שהתנקם בכם מרחוק. תבדקו אם אותם מקשים תמיד לא עובדים, או אם זה משתנה. אם קבוע – כנראה חומרה.

המחשב חדש! זו כבר הונאה?

אולי. אולי לא. מקלדת פגומה מהמפעל זה לא נדיר. תפנו לתמיכה ונסו לממש אחריות לפני שאתם יוצאים לטוקבקים זועמים.

למה המקלדת פתאום כתבה אותיות באנגלית במקום עברית?

כי לחצתם ALT+SHIFT או WIN+SPACE בלי לשים לב. כן, זה קורה גם לטובים ביותר. תשאלו כל סבתא שחיפשה א' וקיבלה Q.

מה עם הלפטופ שלי עושה צליל בכל פעם שאני לוחץ על מקש?

ברכותיי – אתם על מצב "Sticky Keys" או "Filter Keys". תיכנסו ל-Settings > Accessibility ותכבו את החולשה הזאת. המחשב לא אמור לדבר איתכם בלחיצת כפתור.

איך אני כותב סיסמא אם המקלדת לא עובדת בכלל?

הפתרון ההוליוודי – חברו מקלדת חיצונית זמנית. לפעמים גם מסך מגע או מקלדת וירטואלית יכולים להציל את הדקה האחרונה לפני הדדליין.

עד כמה רחוק זה יכול ללכת? תרחישים מצחיקים (וקצת מדאיגים)

תרחיש א': הבוס שולח הודעה: "המצגת לישיבת דירקטוריון מחר מוכנה?"
ואתם שולחים לו במסנג'ר אבחנה אחת פשוטה: "dont have keyb" – והוא מבין שכנראה פאקינג לא תגיעו לשום דירקטוריון אם לא תטפלו בזה.

תרחיש ב': המקלדת דווקא עובדת… אבל כל לחיצה כותבת משהו שונה לגמרי. הקלדתם "שלום"? יצא "r@F#kf!". מזל טוב – אם זו לא התקלה, זה פרויקט אומנות שמתייפייף בקרקס תכנותי.

אז מה עושים אם שום דבר לא עובד?

אם ניסיתם הכל, אפילו שלחתם אימייל זועם למחשב עצמו – יכול להיות שצריך להחליף את לוח המקשים. זה נשמע יקר, אבל בחלק מהלפטופים מדובר בפחות ממה שעולה מנה שווארמה עם שתייה בקניון. כן – שוק המקלדות זול יותר משוק השווארמה.

ובכל מקרה – אל תוותרו. תמיד יש פתרון אחד נוסף שלא ניסיתם. או לפחות גוגל אחד רחוק.

אז מה למדנו מכל זה?

שאין דבר יותר מתסכל בעולם מטכנולוגיה שלא עושה מה שאתה מצפה ממנה. מקלדת נעלמת היא הרבה מעבר לתקלה – זו אמירה. אבל החדשות הטובות? לרוב התקלות האלו יש פתרון פשוט, מהיר, וכזה שלא מחייב למכור כליה.

ולפני שאתם זורקים את הלפטופ מהחלון – נסו פשוט להפעיל מחדש. לפעמים גם המחשב רק צריך רגע לנשום.

ובינתיים? פיתחו את אפליקציית ההערות בסמארטפון והתחילו להקליד שם. העולם לא מחכה.

כתוב/כתבי תגובה

דילוג לתוכן