אבי הגמל: איך אנליסטים מחקים את הסנופי (S&P500)
האמת היא שהשקעות זה כמו מתכון סודי – כל אחד חושב שהוא יודע איך להכין את המנה הטובה ביותר, אבל בפועל, לא כולנו מסכימים על מה זה בדיוק "טוב". והנה אנו כאן, עם האי שבין עולם ההשקעות לאנליסטים, ובעיקר אלו שמתרוצצים במציאות של גמל להשקעה ומשחקים עם המדדים. וה-S&P500? זה כמו הסושי של השוק. כולם רוצים אותו, אבל לא ברור אם באמת יודעים לאכול את זה נכון.
מה זה בעצם גמל להשקעה?
כשמדברים על גמל להשקעה, מדברים על קרנות אשר מתמקדות בהשקעות שמיועדות לטווח הבינוני והארוך ויש להן יתרון בתכנון פורטפוליו מסודר ואחראי. אבל אם אתם חושבים שגמל זה סתם עכבר, זה הזמן לשבור את הדעות הקדומות. הנה כמה דברים שחשוב לדעת:
- מחויבות: גמל להשקעה מחויב חוקית לשקיפות והגינות.
- גמישות: אפשר להמיר בין קרנות בלי בעיה, מה שמאפשר "לחפש את הגמל האידיאלי".
- מיסוי: יתרון נוסיף – ייתכן ותהיו פטורים ממסים מסוימים.
אז אם יש לכם שומות שמצטברות כמו עלים בסתיו, כדאי בהחלט להתעמק בכפר הגמל הזה!
למה דווקא S&P500?
אז מה העניין עם המדד הזה שמלואה 'סנופים'? זהו המדד שמייצג את 500 החברות הגדולות בארצות הברית והמדינה יודעת כיצד למכור אותו ללקוחות בצורה צלולה ביותר, כמו קנקן תה טוב. מי לא רוצה גב חזק במשכנתא?
בין החברות הללו תוכלו למצוא דברים כמו גוגל, אפל ופייסבוק, שלכאורה מרוויחות מספיק כדי לקנות חצי מלון בפלורידה, אפילו בלי בירה!
אז למה מחקים את S&P500?
אפשר להבין את הפופולריות של המדד, אך ישנם גם יתרונות בשיתוף פעולה עם האנס המפורסם הזה:
- יציבות: מדד זה נחשב יציב מאוד ומכיל מגוון רחב של חברות.
- ביצועים: ההיסטוריה מראה שמדד ה-S&P500 מחזיק ביצועים חזקים לאורך זמן.
- פשטות: קל להבין מה זה ואיך זה עובד – במיוחד אם אתם מבינים את השפה של גוגל.
האנליסטים והאתגרים שלהם
האמת היא שאנליסטים גמל להשקעה לא קיבלו טייטל של פרס אוסקר – הם צריכים לחשוב לא רק כמו מנתחים אלא גם כמו קוסמים. להעתיק מדד זה לא פשוט כמו שזה נשמע. המאמץ הגדול הוא להבין אילו מניות לשים, ואיזה חלב לא צריך להוסיף לקפה כדי לא להשאיר טעם מר.
שאלות שחייבים לשאול את עצמנו
- האם אפשר לשכפל את הביצועים של S&P500?
- מה קורה כששוק המניות פתאום נכנס ל"פרנואיד"?
- האם יש גבול בין צמיחה על פני מדדים?
בבסיס הדבר, האנליסטים צריכים להצדיק את התוצאות של קרנות הגמל וההצלחה שלהם אף עשויה לתרגם את הביצועים להנחות מיסוי או פרסומות זורמות ברחבי הרשת. כשהקיסרית שותה תה אולונג, אפילו אנה קנסקי מבינה שגמל זה לא רק מושג מסובך.
חוקים לא כתובים של האנליסטים
רגע, מה עם כל התובנות שרוכשים אנשים במהלך תקופות של ירידות? או במילים אחרות, איך עובדים המורים כתיירים בשוק? בואו נבין כמה מהחוקים הלא כתובים של האנליסטים:
- אל תלך נגד הזרם: כשכולם רצים לקנות, תעמוד ותשאל – מה לא בסדר כאן?
- קח בחשבון את המסגרת: האם מדובר בשוק דובי או שוק שורי?
- השתמש בטכנולוגיה: אפילו האנליסטים מסתמכים על מקבצי נתונים וכיוונים.
שאלות ורגעים מגניבים
- מתי בפעם האחרונה שיניתי השקעה בעקבות טוויט של מישהו מפייסבוק?
- האם העכברים של דאס קפיטל גם אוכלים סושי?
- למה בעצם קונים מניות של חברות שלא חיות על ערכים?
האם גמל להשקעה זה בשבילך?
אם אתם שוקלים להשקיע בגמל אלו, אתם לא לבד. יחד עם הגיון הבריאות זהו מקום עם אפשרויות רבות, אבל וודאו שאתם מבינים מה אתם חתומים עליו. ככה זה, כשאתם נתקלים בגדים של גמל, הוא לא אוהב בדיחות על החזה.
ובשורה התחתונה? מלך הגמל
סביר להניח שהגעתם למסקנה שהשקעה בגמל היא לא הפתרון הקסום לכל בעיותיכם. עם זאת, אם תבנו את ההשקעה שלכם בצורה מפוכחת ויש לכם את האנליסטים הטובים ביותר בצד שלכם, אולי תמצאו את עצמכם במקום בו הסושי לא יקר מדי, והחיים יראו הרבה יותר קלילים. או כמו שאומרים, לא כל יום יוצא לכם לפגוש גמל עם כובע!