איך בוחרים יועץ קידום אתרים

אם הגעתם למאמר הזה, אני מניח שיש לכם אתר פעיל באוויר או שאתם מתכוונים להעלות אחד כזה לפחות לאוויר. אתם בוודאי יודעים כבר שפיתוח האתר עצמו הוא דווקא החלק היותר פשוט של התהליך. מה שיותר מסובך הוא הקידום האורגני שלו במנועי החיפוש. רבים וטובים ממעיטים בדבר הזה ופשוט יוצאים לדרך עם אתר בציפייה שיגיעו אליו לקוחות. הניסיון הוא מאד ברור בנושא – כאשר מדובר בתחומים שהם אפילו רק מעט תחרותיים, פשוט אי אפשר להתקיים עם אתר ללא קידום ברמה מקצועית. זה יהיה אתר שמידי פעם מישהו מגיע אליו.. לא מה שתכננתם כשבניתם אותו נכון?

עכשיו, כאשר הבנתם שתצטרכו עזרה מקצועית בקידום האתר, בואו נראה איך לבחור אותה. יועץ קידום אתרים טוב יכול ממש לקחת את העסק שלכם קדימה. בעזרת העבודה שלו תתחילו לראות או יותר נכון לשמוע לידים שמצלצלים, פונים במייל או בטופס ההתקשרות של האתר. זרם גדול של פניות יאפשר לכם לעבוד עם מחירים שנוחים לכם כעסק כאשר הלקוחות הפחות אטרקטיביים פשוט עוברים לעסק המתחרה לבלבל לו את המוח…

איך בוחרים יועץ קידום אתרים

בואו נבין קידום אתרים

בשביל שתוכלו להעסיק את האדם הנכון, תצטרכו להבין מה הוא עושה. השקיעו מעט בלימוד של הנושא, של קידום אתרים. כך תוכלו להבין טוב יותר מול מי אתם עומדים וגם להבין את הז'רגון המקצועי. בואו נעבור בקצרה על שלושת החלקים הבסיסיים של קידום אתרים:

עבודה טכנית על האתר

זהו החלק הכי טכני בעבודת הקידום. כאן יועץ הקידום יצטרך לנתח את האתר ולשפר אותו מכל מיני בחינות. יכול להיות שהוא יעשה אופטימיזציה לגודל התמונות בכדי שהאתר יעלה מהר יותר. אולי הוא יפתור ויסדר בעיות בהיררכיה של האתר. לעיתים קרובות יש לאתרים בעיות של תוכן משוכפל שצריך לפתור באמצעות תגיות קנוניקל. עוד בעיה נפוצה היא דפים רבים באתר שיש להם מעט תוכן כמו דפי תגיות למשל. במקרה הזה יועץ הקידום שלכם יכול לבחור לא לאנדקס את אותם דפים או במילים אחרות להגיד לגוגל: תתעלם.

כל הפעולות הללו הן רק חלק קטן מהעבודה על הצד היותר טכני באתר.

קישורים

בניית קישורים היא אחד הדברים היותר מאתגרים בקידום אתרים, בייחוד קישורים חיצוניים. גוגל מתייחסים לאותם קישורים כאינדיקציה לרלוונטיות של התוכן. אם התוכן שלכם מקושר מדפים ששייכים לאתרים בעלי סמכות, גוגל יבין שמדובר בתוכן איכותי. זה לא נגמר בזה. גוגל גם רוצה לדעת מה בדיוק קושר לאתר שלכם. כלומר, מהיכן יצא אותו קישור. העובדה שגוגל אוסר על רכישת קישורים עושה את המלאכה של מציאת קישורים למאוד קשה.

בנוסף לקישורים חיצוניים, יועץ הקידום גם ימליץ על קישורים פנימיים נכונים. אלו יעשו את האתר יותר נוח לגלישה וגם יספקו לגוגל מידע לגבי ההיררכיה שלו. קישורים שיוצאים מהאתר הם גם חיוניים וצריך לדעת איך וכמה מהם צריך.

תוכן

תוכן הוא למעשה המרכז של האתר שלכם. תוכן יכול להיות תמונות, קטעי וידאו וכמובן טקסטים כתובים. התוכן שלכם צריך לכלול מילות מפתח שיקדמו את האתר לדפי החיפוש הנכונים. יחד עם זאת, לא ניתן פשוט לכתוב או ליצור תוכן רק מסביב למילות חיפוש. על התוכן להיות איכותי ולספק לגולש את התשובות והמידע שרצה. אם לא, הוא פשוט יחזור לדף החיפוש ויגלוש לאתר אחר.

איך בוחרים יועץ קידום אתרים

האם יועץ קידום האתר שלכם צריך להיות סופרמן?

התשובה היא שלא, סופרמן יש רק אחד, אבל יועץ הקידום שלכם כן צריך להיות אדם בעל תכונות מגוונות ביותר. בואו נבין אילו תכונות בדיוק צריך לחפש אצלו:

יחסי אנוש ברמה גבוהה

תראו, האמת היא שכל בעל מקצוע או עובד, רצוי שיהיו לו יחסי אנוש טובים. ישנם אבל תפקידים שמקצועיות רבה יכולה 'להחליק' כל מיני 'באגים' ביחסי אנוש. לא כאן. יועץ קידום האתר שלכם חייב לבוא במגע עם כל כך הרבה אנשים, לא סביר שאפשר לעשות את זה בהצלחה מבלי להיות אדם שמתנהל בצורה טובה מול אנשים אחרים. תהליך הקידום יצריך הרבה מגע והתפשרות בין דרישות שונות של אנשים, בראשם הלקוח, לבין מה שניתן להשיג במציאות. יועץ הקידום גם מעסיק עוד צוות שלם של פרילנסרים כגון כותבי תוכן שמאחרים להגיש את המאמרים או גרפיקאים מוכשרים אבל עם חסך ביחסי אנוש… בקיצור, הדבר הראשון שתחפשו אצל המועמד לתפקיד הוא כימיה בין אישית טובה.

יצירתיות

אחת התכונות הבולטות של יועץ קידום טוב היא יצירתיות. קידום אתרים הוא מקצוע ללא הוראות הפעלה ברורים. אין ספרי חוקים או תקנים לפיהם אפשר לעבוד. בהרבה מקרים, נדרשת יצירתיות בכדי לפתור בעיות שצצות ובכדי להגיע ליעדים שקבענו. ישנם מקדמים אתרים שעובדים בצורה מאד שבלונית עם כל מיני כללים נוקשים. אם אתם מקבלים את הרושם שליועץ הקידום שעומד מולכם יש כל מיני כללי אצבע נוקשים, הוא כנראה לא איש המקצוע שלכם. לא ניתן להגיד ש'דף עם X מילים צריך Y קישורים פנימיים' למשל. הדברים תלויים בהקשר ובנסיבות.

ניסיון

בעולם הקידום, אין תחליף לניסיון רב. דווקא משום שזה עולם תזזיתי שמשתנה כל הזמן, אדם עם ניסיון ידע להכיל את השינויים הללו. זה באמת לא מקצוע של 'כוכבים' שרק נכנסו לשוק וכבר הם מצליחים. הם אולי יכולים לקדם אתר כזה או אחר ולהגיע לתוצאות. אתם כעסק צריכים יועץ קידום עם ניסיון בעבודה מול סוגים שונים של לקוחות במגוון תחומים רחב. ניסיון עבודה במשרד פרסום גדול או עם מקדמים אחרים הוא חיוני בשביל ההתפתחות המקצועית של יועץ קידום האתרים שלכם.

שיהיה לכם בהצלחה למצוא אותו!

אז איך לבחור יועץ קידום אתרים? מדריך מפורט על זה תמצאו באתר של דניאל זריהן.

כתוב/כתבי תגובה

דילוג לתוכן