בשנים האחרונות הפרסום בגוגל תופס תאוצה מאד משמעותית. אחת השיטות המתוחכמות היא הפעלת קמפיין מתחרים היוצר למפרסם לידים המגיעים דרך גוגל ועלותם באופן יחסי היא נמוכה יותר ולכן כדאית מאד.
ניהול קמפיין מתחרים בגוגל
השיטה מבוססת על העובדה שגולש שחיפש מושגים מסוימים של מוצרים המעניינים אותו והוא כלל בחיפוש שלו את שמות המתחרים של העסק, קיימת סבירות גבוהה שהוא מחפש מוצר שקיים גם אצל העסק המתחרה המבצע את הקמפיין.
במהלכו של מסע הפרסום, מציבים מודעות שונות בגוגל לפרסום הפריטים הרלוונטיים ויוצרים פניות דרך הצבתן מעל מיקומם של המתחרים וכך זוכים בפניות ענייניות.
פרסום בדרך זו מבוסס על מילות מפתח. הקמפיינר מבצע מחקר ומכין מידע על מילות המפתח הרלוונטיות ביותר ועל פיהן מבצעים את הקמפיין.
יתרונות ניהול קמפיין בשיטה זו
שיטה זו חושפת את העסק ללקוחות פוטנציאלים רבים המגיעים אליו דרך המתחרים. במקרים רבים הלקוחות הללו יהפכו בהמשך הדרך ללקוחות העסק המקדם את קמפיין המתחרים.
העלות שמשלם המפרסם עבור כל הקלקה היא נמוכה מאשר בפרסום כללי ולכן קיימת נטייה של עסקים רבים לבחור בשיטת פרסום כדאית זו.
בקמפיין מסוג זה קיימת תחרותיות רבה בין העסק למתחריו ובזכות כך אפשר להצליח לקבל לידים שהעסק לא היה מקבל בדרך פרסומית אחרת כמו בשיטת הקידום האורגני.
קמפיין מתחרים, כמו כל קמפיין פרסום אחר במנוע החיפוש של גוגל, מתחיל מבניית רשימת מילות מפתח נכונה. הרשימה של מילות המפתח היא הבסיס שעליו בונים את קמפיין המתחרים. מקימים קבוצות בהתאם לפלחים שיווקיים שנקבעים מראש ומעלים את הקמפיין לאוויר תוך ניהול מעקב מתמיד כשהמטרה המוצהרת לאורך כל הדרך היא קליטת כמות גדולה ככל האפשר של לידים. משרדי קידום רבים נוהגים גם להשתמש במילות מפתח שליליות.
מעקב אחר הפעילות דרך הטלפונים הסלולריים
דוחות המעקב מצביעים במקרים רבים על הקלקות חוזרות ונשנות מטלפונים חכמים שנובעות כפי הנראה מטעויות בהבנה או בתפעול המכשיר ולכן יש למנוע את ההקלקות הללו כדי לא לשלם כספים מיותרים.