פרסום בפייסבוק מציע כמה יתרונות משמעותיים שהופכים אותו לכמעט הכרחי הן לעסקים גדולים והן לעסקים קטנים. פייסבוק מאפשר כיום לנהל קמפיינים עם מטרות שונות. החל ממיתוג של העסק ועד באיסוף לידים בכדי לייצר מכירות ממש. רבים נרתעים מפייסבוק מכיוון שאינם יודעים איך כל זה מתנהל ומה ידרש מהם מבחינת משאבים, בעיקר זמן. העיסוק בניהול קמפיינים בפייסבוק מתבצע בעסקים גדולים אצל מנהלי מדיות חברתיות. אני מניח שאם אתה בעל עסק קטן או בינוני אתה שוקל את אחת מהאפשרויות הבאות: השכרת שירותיו של איש מקצוע שינהל לך את קמפיין הפייסבוק; לחילופין תוכל לנהל אותו בעצמך. אף כי אנשי מקצוע מציעים היום שירות ניהול קמפיינים בעלות נמוכה, יש עדיין הגיון לניהול האישי של הקמפיין.
- ניהול אישי של קמפיין הפייסבוק מאפשר תגובה מהירה שלא כל נותן שירות חיצוני יוכל לספק. תוכל להגיב טוב יותר לאירועים או התפתחויות ולהתאים את הקמפיין. לדוגמא – קמפיין שעולה במקביל לנצחון או הפסד במשחק כדורגל…
- ניהול אישי של הקמפיין יאפשר לך לקבל היכרות מעמיקה עם קהל היעד שלך. זו נקודה חשובה ביותר כי היא ממש תעזור לך להכיר יותר טוב את העסק שלך ולפתח אותו.
- ניהול אישי מאפשר לך להעביר יותר תקציב לקמפיין עצמו ופחות לספק חיצוני. האפשרות הזו מתאימה למי שיש לזה זמן.
ניהול קמפיין בפייסבוק – הכלים העומדים לרשותך
אני רוצה לעשות לך מעט סדר ולארגן את הכלים השונים שתצטרך להכיר בכדי לנהל נכון את הקמפיין לדף העסקי שלך. חילקתי אותם לפי נושאים עיקריים:
- פילוח (או 'טירגוט' או אפילו 'מיקוד') – בפייסבוק יש לך כלים מצויינים לפילוח קהל. הרעיון הוא בניית קהל. זה אומר שאתה מפלח את האוכלוסייה (אוכלוסיית המשתמשים בפייסבוק) לפי פרמטרים של גיל, מין, השכלה, תחומי עניין, מיקום גיאוגרפי ועוד ועוד. אתה יכול ליצור פילוחים כאלו ולשמור אותם תחת שם שתזכור, למשל 'צעירים מהצפון לפני גיוס' או 'אקדמאים מתעניינים בגינון'. כל קבוצה כזו היא קהל. עבודת הפילוח דורשת תשומת לב ושיפור מתמיד וזוהי פעולה בסיסית של כל מנהל קמפיינים בפייסבוק: בניית קהלים.
- תמחור – יש כמה שיטות התמחור של קמפיינים בפייסבוק וצריך להכיר אותן. CPC – עלות להקלקה – זהו תחשיב שגובה ממך כמפרסם מחיר על כל פעם שהקליקו על המודעה שלך. CPM – מחיר לאלף חשיפות – זהו תחשיב שגובה ממך מחיר לצפיה במודעה. זה אולי יותר מתאים למיתוג למשל כי זהו פרסום בו חשיפה בלבד כבר משרתת את המטרה ולא נדרשת פעולה נוספת מהמשתמש. CPA – עלות לפעולה – כאן פייסבוק תגבה ממך על כל פעולה שהמשתמש עשה. פעולה כזו יכולה להיות הקלקה על קישור במודעה, הזנת פרטי קשר או אפילו חיוג למספר טלפון ישירות מהמודעה. OCPM – כמו CPM עם תוספת O ל'אופטימיזציה'. פייסבוק תנסה להציג את המודעה למשתמשים שצפויים להערכתה להשלים את הפעולה (מה שהיא לא תהיה).
- תוכן – אני מתכוון לכל אפשרויות יצירת התוכן העומדות לרשותך: תמונות, סרטונים, פוסטים, אירועים ועוד. אני מציין את זה כאן כדי שתזכור להקדיש לנושא תשומת לב בתכנון הקמפיינים. זכור שאתה יכול תמיד ליצור תוכן ולהשאירו כטיוטא (DRAFT) בדף מבלי שהתפרסם. זה יעזור לך לשלוף את החומרים במועד מאוחר יותר. הכנת תוכן במרוכז גם תייעל ותוזיל עלויות אם אתה נזקק לצלמים, גרפיקאים או כותבי תוכן.
- ניתוח ביצועים – לטעמי זה אחד הדברים הכי כייפים בקמפיין פייסבוק. זה כמו להרים את רשת הדייג ולבחון את השלל. טוב, אולי נסחפתי מעט… בכל אופן, פייסבוק מציעים כלי ניתוח ביצועים מעולים (INSIGHTS) הן לקמפיינים והן לפוסטים לא ממומנים. ניתן לבחון מעורבות של המשתמשים בדף, תגובות לפוסטים, פילוחים לפי זמנים שונים ועוד. זהו כלי הכרחי בהצלחת קמפיין מפני שלא סביר שתקלע באופן אופטימלי בכל הפרמטרים כבר בנסיון הראשון. אולי צריך לפרסם בימים או שעות אחרות, אולי לשפר את הקהלים, זה יכול להיות כל דבר. כלי התחקור הוא חלק בלתי נפרד מעבודת הניהול של הקמפיין בין אם אתה מבצע אותה או נותן למישהו אחר.
ניהול קמפיין בפייסבוק – איך מתחילים ומה עושים אחרי זה
יעדים – אתה חייב להציב יעדים לקמפיין. היעדים נגזרים מהיעדים העסקיים שלך. היעדים ישפיעו על כל אחד מארבעת הכלים שציינתי למעלה. לדוגמא: אתה יכול להחליט שאתה רוצה למתג ליין חדש של מוצרים. זה כנראה יצריך חשיפה רבה ופחות מעורבות. קמפיין כזה ירוץ זמן רב ויכלול תוכן ויזואלי איכותי ותשלום CPM (הכל רק דוגמא, זה יכול להיות מאד שונה ממקרה למקרה כמובן). קמפיין שמטרתו ליצר לידים יראה אחרת. יהיו לך שם כנראה טפסי השארת פרטים שונים לקהלים שונים. אפילו ניתוח הביצועים יהיה שונה, פחות תעניין אותך חשיפה ויותר כמות השלמות של התהליך (טופס או הקלקות למשל).
תקציב – עכשיו כאשר יש לך יעדים, הצב אותם למול התקציב וקבע מדדים של הצלחה. אני אפתיע אותך עכשיו: ממליץ בקמפיינים הראשונים להציב תקציב מסויים אבל לא להציב מולם ביצועים של הקמפיין. אפשר לעצמך תקופת לימוד מסויימת, זה לוקח טיפה זמן עד ששולטים על כל הפרמטרים ומקבלים תחושה. כמו כל דבר בחיים זה עניין של נסיון (חוץ ממסי כמובן, הוא נולד עם הכשרון והיכולת).
שיפור מתמיד – קבע זמנים קבועים בהם אתה עובר על הקמפיין ומתקן ומכוונן את מה שהולך שם מבחינת פילוח, תוכן ואפילו תמחור. זה כמו משחק כדורגל, בכדי לנצח, צריך מדי פעם להחליף שחקן ולתת הוראות לגבי ההמשך.
בואו לקרוא גם על: קידום ממומן בגוגל