הקמת דף נחיתה: עקרונות חשובים שיש להכיר

הקמה של דפי נחיתה היא מיומנות שדורשת ניסיון רב.

להבדיל מתהליך של בניית אתרים, הקמת דף נחיתה מיועדת למטרה ספציפית מאד – גיוס לידים. מדובר בתהליך קצר ופשוט בהרבה, אך עם זאת דורש לא מעט מחשבה שכן דף נחיתה טוב יכול להביא לא מעט פניות ולעומת זאת דף נחיתה גרוע ללא מחשבה על הגולש – לא יעשה את העבודה.

בדרך כלל הושקעו הרבה מאמצים בכדי להביא את הגולש לדף הנחיתה, בין אם זה פרסום ממומן או פוסט בפייסבוק. ברגע שהגולש הגיע לדף, אנחנו רוצים לכוון אותו לבצע פעולה מסוימת – להתקשר או להשאיר פרטים הן הפעולות הנפוצות אבל קיימות עוד אפשרויות, למשל לצפות בסרטון או להגיב לסקר. בגלל המשאבים הרבים שהושקעו בכל כניסה של גולש לדף נחיתה, הוא צריך להיות בנוי טוב ולספק אחוז המרה גבוה. זה נקרא 'עיצוב מונחה המרה' (תרגום חפשי לconversion centered design). יש כמה דגשים בכל הנוגע לדפי נחיתה:

  1. שיפור מתמיד. את דפי הנחיתה צריך תמיד לשאוף ולשפר. הדרך הכי טובה לעשות זאת היא בשינוי קטן ובחינה של השינוי אל מול הגרסה הקודמת. הרעיון הוא לפרסם את שתי הגרסאות ולבחון מי מהן עובדת יותר טוב או מי ממירה יותר. הגרסה 'המנצחת' נשארת וממנה מוציאים עוד שתי גרסאות אותן מעמידים בתחרות אחת מול השנייה. זוהי שיטה שעובדת בצורה מיטבית בקמפיינים גדולים בהם יש הרבה נתונים להשוואה. היתרון הגדול הוא שבסוף נשארים עם דף נחיתה מנצח שפשוט אי אפשר לעמוד בפניו.
  2. פילוח. דפי נחיתה שונים יעבדו בצורה שונה על קהלים שונים. הגיוני סך הכל נכון? אתם צריכים לשים לב שאתם מתאימים את דף הנחיתה לקהל היעד שלכם. זה די קל לעשות מכיוון שהפילוח שלכם בוודאי כבר נעשה לפני דף הנחיתה, למשל בגוגל אדוורדס. תארו לכם דף נחיתה המיועד לגילאים שונים, או מינים שונים. תהיה לזה הרבה השפעה על אחוז המרה גבוה.
  3. קריאה ברורה לפעולה. דף הנחיתה שלכם חייב לכלול קריאה לפעולה שלא משתמעת לשתי פנים. אתם צריכים למצוא את האיזון המדויק בין דירבון לנימוס או בין שכנוע לנדנוד. ניתן כמובן להגיע לתוצאות טובות יותר ויותר על ידי שיפור כפי שתיארתי בסעיף הראשון. העיקרון עובד אותו הדבר. לפעמים שינוי קטן בניסוח יכול לעשות את כל העבודה.
  4. עיצוב תחום וממוקד סביב האזור של הפעולה. הכוונה היא להכווין את העין ויחד איתה את העכבר לעבר האזור שדורש פעולה – לחיצה על כפתור או מילוי פרטים למשל. ההכוונה יכולה להתבצע על ידי תיחום צורני ממש כגון מסגרת או איור כלשהו. דרך אחרת קצת יותר 'צעקנית' היא ממש לשים חץ או אפילו אנימציה קטנה. דרך יותר מעודנת אבל חזקה מאד היא שימוש בשפת הגוף של דמות שמופיעה כתמונה: למשל אישה יפה שמסתכלת לתוך העיניים ובידה מסמנת לאן להתקדם עם העכבר.
  5. עיצוב קונטרסטי ושימוש בצבעוניות. לצבע יש הרבה השפעה עלינו. אם אתם מוכרים אזעקה לבית אתם רוצים לשדר דבר אחד ואם אתם מוכרים חופשה אתם משדרים דבר אחר לחלוטין. שימו לב לצבעים הבאים ומה שהם מסמלי או מה שהם מעוררים והשתמשו בהם בצורה נכונה (רשימה חלקית):
  • אדום: סכנה, ריגוש, חום
  • כחול כהה: רוגע, משרה בטחון, בגרות
  • כחול בהיר: צעיר, גברי, קול
  • ירוק: צמיחה, חיובי, אורגני, פעולה
  • לבן: טהור, נקי, הגון
  • שחור: רציני, כבד
  • אפור: יושרה, ניטראליות, בגרות
  • חום: ביתי, שלם, לא מתיימר
  • צהוב: רגשני, חיובי, זהירות
  • זהב: שמרנות, אלגנטיות, עמידות
  • סגול: צעיר, עכשווי, מלכותי
  • וורוד: צעיר, נשי, חם

6. אווירה של דחיפות. דף הנחיתה שלנו צריך לתת לגולש את התחושה שזה 'עכשיו או לעולם לא' בעיקר בדפים שמכוונים למכירה. אני לא מתכוון לעשות את זה בצורה מלחיצה או לא מנומסת. הדרך הנכונה היא לתת את ההרגשה שזוהי הזדמנות להשיג משהו וכדאי יהיה להתקדם ולבצע את הפעולה הנדרשת. לשם כך ניתן להציב שעון שסופר זמן אחורה או לציין את תוקף ההצעה. ניתן תמיד להבהב או להשתמש באנימציה (לא מוגזמת) סביב אזור הפעולה. צורה אחרת של יצירת לחץ לפעולה היא לציין איזשהו נתון לגבי המלאי שאוזל או מספר המקומות המוגבל. אנשים נוטים לזרז את קבלת ההחלטות שלהם אם יש להם הרגשה שהם עומדים להפסיד משהו. כאשר אנחנו רוצים להזמין חופשה ורואים את הכיתוב "נותרו עוד שני מקומות על הטיסה המבוקשת" אנחנו נגיע להחלטת רכישה בצורה מהירה יותר, כן או לא – אנחנו לפחות נכריע בעניין. האופציה השנייה היא בעצם 'חוסר הכרעה' שזה אומר מבחינתנו כבעלי האתר 'לא מכירה'.

רוצה לקבל יותר כניסות, פניות והכנסה מהאתר?

ניתן לחייג למספר 052-9787218 או למלא את הטופס:

כתוב/כתבי תגובה

Call Now Button050-8690944 דילוג לתוכן