בניית אתר ללא קידום בגוגל, האם שווה בכלל להיכנס לזה?

כיום, כשהתחרות העסקית עברה אל הזירה הדיגיטלית ואתר אינטרנט עבור העסק שלך הוא בגדר סטנדרט, לא ניתן להתעלם מאלמנטים חשובים כמו קידום אתרים ומיתוג דיגיטלי. חשוב לדעת כיצד לייעל ולשפר את האתר שלך – קרוב לוודאי שהמתחרים שלך עושים זאת בעצמם. קידום אתרים, המדריך המלא

החשיבות בבניית אתר וקידומו

אם בעבר עסקים היו מפרסמים את מוצריהם ושירותיהם באמצעי התקשורת המסורתיים כמו עיתונים, רדיו וטלוויזיה – כיום המדיה הדומיננטית והמשפיעה ביותר היא רשת האינטרנט. הרשתות החברתיות החליפו את המפגשים החברתיים ומנועי החיפוש הם מצבור הידע האנושי המעודכן ביותר: כאשר אנו רוצים לחפש מוצר מעניין, להתעדכן במידע או לקבל שירות כלשהו, הצעד הראשון שלנו יהיה לפנות לאינטרנט. כאשר יש בבעלותכם עסק, חברה או שאתם עצמאיים המספקים שירות – מנועי החיפוש הם החברים הכי טובים שלכם. שם בדיוק אתם רוצים להיות, ממתינים לקהל הגולשים העצום ומעניקים להם את מה שהם צריכים, ביעילות ובמהירות. אז כיצד עושים זאת? בעזרת קידום ובניית אתרים לעסקים.

בניית אתר אינטרנט 

בניית אתר אינטרנט היא מלאכה די פשוטה. לעומת זאת, אתר אינטרנט טוב – כזה שמביא תוצאות, לקוחות ורווח כספי – זה כבר סיפור אחר. למעשה, האינטרנט עמוס במאות אלפי אתרים עסקיים בינוניים וחובבניים. כדי לבנות אתר אינטרנט שיתאים לכם עליכם, בראש ובראשונה, ללמוד את העסק שלכם. מה הסיפור שהוא מספר? מה אתם מציעים? כיצד הייתם רוצים שתיראה התדמית שלכם? האם אתם מוכרים מוצרים באתר, או רק מעניקים מידע? האם אתם רוצים לשדר יוקרה, נוחות או עממיות? מתן מענה על השאלות האלו יסייע לכם בגיבוש מתווה התחלתי לבניית האתר שלכם.

לאמיתו של דבר, בניית אתר אינטרנט טוב באופן עצמאי היא מלאכה מאתגרת ומורכבת. פרטים טכניים רבים משפיעים על מבנה ונראות האתר: רספונסיביות, אבטחה, פורטים, באנרים, הטמעות קודים, תפריטים ועוד. אפילו לדומיין של האתר תהיה השפעה על כמות הכניסות שתהיה לכם. יש לקחת כל פרט בחשבון לפני בניית האתר ולבנות את האתר בשלבים מדודים וזהירים.

קידום ובניית אתרים

כאשר יש בבעלותכם אתר אינטרנט פעיל, הפעולה הבאה שיהיה עליכם לעשות היא לקדם אותו במנועי החיפוש. דהיינו, לבצע שלל פעולות שונות שיגבירו באופן מקסימלי את החשיפה של האתר במנועי החיפוש. לשם כך, קיימות שתי שיטות: קידום אורגני וקידום ממומן. קידום אתרים אורגני היא שיטה שבה משפרים את הדירוג של האתר במנועי החיפוש או ברשתות החברתיות – ללא תשלום למנועי החיפוש. אופטימיזציית האתר נעשית על ידי שינויים בקוד התכנות של האתר, חלוקה נכונה של מבנה האתר, כתיבת מאמרי תוכן אינפורמטיביים ועשירים, התאמת האתר לדרישות האלגוריתמים של מנועי החיפוש ועוד.

כמו כן, מלבד קידום אורגני קיימת שיטה נוספת הקרויה קידום ממומן – בשיטה זו משלמים לגוגל, יוטיוב או רשת חברתית אחרת על מנת שאלו יקדמו את הפוסט, האתר או הסרטון בפיד שלהם או יפרסמו את האתר בצורת מודעה או סרטון. כמו קידום אורגני, גם הקידום הממומן מצריך ידע וניסיון טכני רב ומדובר, למעשה, במקצוע לכל דבר.

האם קידום אתרים מתאים לי?

פרסום וקידום בגוגל הוא, כאמור, אפיק גדילה אפקטיבי ויעיל ביותר, ועשוי לשפר את החשיפה באופן דרמטי. קידום אתרים מתאים כמעט לכל עסק, מוסד, חברה או ארגון המעוניינים לשפר את תוצאותיהם בפלטפורמה הדיגיטלית, כמעט ללא תלות במיקום הנוכחי שלהם, ברמת ההכנסה החודשית ובקהל היעד. עסק עצמאי מקומי וקטן ירוויח המון מקידום אתרים ולעומתו, תאגידים בינלאומיים ענקים משתמשים גם הם בקידום אתרים על מנת להיחשף לקהל יעד נוסף ולהגדיל את מחזור המכירות.

עם זאת, ישנם מקרים בהם קידום ממומן לא יביאו את התוצאות הרצויות או לחילופין לא יהיו אפקטיביים כלל. כאשר מדובר, למשל, בעסק המייצר ומשווק מוצר חדש לחלוטין שאין לו קהל יעד כלל. הסיבה לכך נעוצה בשיטת הפרסום בקידום הממומן: גוגל מפרסמת את העסק באמצעות באנרים המופיעים לגולשים בהתאמה לחיפושים שהם ביצעו במנוע החיפוש, וכאשר מדובר במוצר חדש – ככל הנראה שהגולשים לא חשבו עליו ולא חיפשו אותו. במקרים כאלו, הבאנרים הם חסרי משמעות.

מקרה נוסף שבו קידום ממומן יהיה לא יעיל הוא כאשר העסק מוכר לקהל לקוחות נישתי ומצומצם: חנות לציוד דיג ברמלה, למשל, תמכור את סחורתה לתושבי רמלה והסביבה, ואין היגיון כלכלי לפרסם את עצמה ברשת האינטרנט לכל הארץ. כמו כן, עסקים בעלי תקציב שיווקי מוגבל או קטן יקבלו חשיפה נמוכה בהתאם לתקציב שלהם, וגם עבורם ההמלצה היא לא לפנות אל הקידום הממומן.

כמה עולה קידום אתרים?

כמו בכל תחום אחר, גם כאן עלויות העבודה מגלמות בתוכן שיקולים כמו ותק, יוקרה, ועוד. מקדם אתרים פרילנסר, למשל, יגבה כ-500 ש"ח עבור קידום האתר שלכם וניהול קמפיין ממומן. מומחה פרסום בגוגל, מצד שני, עשוי לדרוש הרבה יותר: בין 1,000 ל-2,000 ש"ח עבור ניהול הקמפיין. כאן המקום לציין פרט מהותי וחשוב מאוד: תקציב הקידום הוא לא הסכום שאתם תשלמו למנהל הקמפיין שלכם. מדובר בשני תקציבים שונים: הכסף שמועבר לגוגל והמשכורת של מנהל הקמפיין שלכם.

על-פי רוב, חלוקה נכונה של עוגת התקציב תהיה תמיד ביחס של 1-3. כלומר, תקציב הפרסום יהיה פי 3 מתקציב ניהול הקמפיין.

מלבד קמפיין ממומן, קידום אתרים מגלם בתוכו פעולות רבות נוספות: הקמת הקמפיין, קבלת משוב על פרסומים, שימוש בכלים דיגיטליים של גוגל, אופטימיזציה מלאה של אתר האינטרנט, תכנות נכון של האתר, עיצוב, כתיבת מאמרי תוכן ועוד. כאמור, שלל הפעולות הללו נחשבות למהותיות וחשובות מאוד בכל אתר אינטרנט, ואין להקל בחשיבותם. ההבדלים בין אתר מקודם – אורגנית או באופן ממומן – לבין אתר שאינו מקודם כלל הם עצומים ומתבטאים ברווחים כספיים רבים, חשיפה משמעותית יותר, תדמית חזקה יותר ומיתוג מנצח.

כתוב/כתבי תגובה

Call Now Button050-8690944 דילוג לתוכן