מה זה SEO ולמה זה טוב

המאמר היום ידבר על קידום אתרים אורגני או SEO. למעשה, המונח בעברית לא מתרגם אחד לאחד את זה שבאנגלית. SEO זה למעשה Search Engine Optimization. הכוונה אבל היא לאותו הדבר: סך כל הפעולות שאנחנו עושים בשביל להביא את האתר שלנו להופיע גבוה יותר בתוצאות החיפוש. חשוב לזכור שגם זו אמירה מעט כללית מידי. מה שאנחנו מקדמים בסופו של דבר אלו דפי אינטרנט ספציפיים מתוך האתר. לאתר עצמו ישנה חשיבות, כמובן, אבל מה שמקודם אלו הדפים. עוד נקודה היא שהקידום נעשה על פני מילות מפתח מסוימות. הרעיון הוא שלפי מה שהגולש מחפש, אנחנו מעריכים מה הכוונות שלו והאם נרצה שיגיע לאתר שלנו. אם אנחנו מנהלים עסק לכלי נגינה בחולון, אנחנו נתעניין בגולשים שמחפשים 'גיטרות בחולון' למשל. גולשים שמחפשים משהו כמו 'המצאת הגיטרה' פחות מעניינים אותנו כעסק מסיבות מובנות. שימו לב שבשני המקרים מדובר בגולש שמתעניין בכלי נגינה. ברור מי מהחיפושים הללו מצביע על כוונה ברורה יותר לבצע רכישה, נכון? כל תהליך המחשבה הזה והמחקר שמוביל אליו נקרא מחקר מילות מפתח. זהו התהליך הבסיסי בקידום אתרים. הוא מתבצע עוד לפני שהעלינו אתר לאוויר או לפני שעשינו אפילו פעולת קידום קלה ביותר.

לאחר מחקר מילות המפתח הראשוני, אנחנו למעשה מתחילים את קידום האתר לפי המילים שגילינו ושהחלטנו. ממה מורכב תהליך קידום האתר? בואו נראה:

מה זה SEO ולמה זה טוב

שלושת חלקי קידום האתרים האורגני

כל פעולות הקידום נופלות לאחת משלושת הקטגוריות הבאות: תוכן, קישורים ואופטימיזציה. החלוקה הזו עוזרת לנו לנהל את תהליך הקידום ואפילו להאציל סמכויות בתוך הארגון שלנו או לקחת ספקי משנה שיהיו אחראיים על חלק מסוים בתהליך.

תוכן

תוכן הוא למעשה לב האתר. אם תחשבו על זה רגע, כל מי שמגיע לאתר שלכם, עושה זאת בשביל דבר אחד בלבד: הוא רוצה לגלות ולצרוך תוכן מסוג מסוים שקשור במה שחיפש. התוכן באתר שלנו צריך לענות על כמה דרישות. הדבר הראשון הוא שזה צריך להיות תוכן שכולל את מילות החיפוש שהחלטנו לקדם. למרות זאת, מילות החיפוש צריכות להיות מוטמעות בצורה 'עדינה' ולא באופן אגרסיבי. בנוסף לכך, התוכן צריך לתת ערל ממשי לגולש. ערך יכול להיות כל דבר: הסברים מפורטים על נושא מסוים, מדריכים שונים, מילון מונחים או אפילו ערך בידורי – כל אלו ואף יותר מהווים ערך לגיטימי בהחלט. הדבר הנוסף הוא שהתוכן צריך להיות כתוב בצורה שיווקית אך גם מעניינת. על התוכן להוביל את הגולש הלאה באתר למקומות קרובים יותר למכירה.

כמובן שתוכן זה לא רק מלל. תוכן כולל גם תמונות, סרטונים, גרפים, אנימציות, קטעי קול שונים וכו'. על התוכן המוצג באתר שלנו להיות עשוי בצורה טובה. למנוע החיפוש של גוגל יש יכולת להבין אם התוכן שהעלינו הוא טוב יותר או פחות או שהוא מתאים או לא לחיפוש. תוכן הוא אם כן הנדבך הראשון בקידום אורגני של אתרים.

מה זה SEO ולמה זה טוב

קישורים

אחד הדברים היפים באינטרנט היא היכולת לגלוש מדף לדף, לעיתים לנוע בין אתרים על ידי לחיצת כפתור. אותה תנועה, או גלישה, מתאפשרת בזכות הקישורים. הקישורים מאפשרים לנו לבחור כיצד אנחנו רוצים לצרוך את התוכן ולבנות מעין מסלול גלישה ייחודי לנו. גוגל מנסה לפענח את הקישורים הללו ולהסיק מהם מסקנות. למעשה, גוגל רואה באותם קישורים כמעין המלצות על התכנים שמקושרים אליהם. אתר שעוסק בגידול כלבים למשל יכול לקשר לאתר שמוכר אוכל לחיות. זה יהיה במאמר שיעסוק בנושא. מה שניתן להסיק הוא שלפחות לפי האתר הראשון, האתר של האוכל לחיות הוא מקור מהימן למידע, עובדה שהוא שלח אליו גולשים. על קצה המזלג, כך בעצם עובדים הקישורים החיצוניים. גוגל מנסה להבין מהיכן יצאו אותם קישורים (ANCOR) ולהיכן הגיעו. לאלגוריתם הדירוג של גוגל יש יכולת לתת ניקוד שמושפע מכל אלו כמו גם מהסמכותיות של האתר המקשר. קישורים שיוצאים מאתרים מאד סמכותיים יכולים להשפיע מאד לטובה על הקידום. מדובר על אתרים של פורטלים, אתרים של אוניברסיטאות או אפילו מוסדות מדינה.

סוג נוסף של קישורים הוא הקישורים הפנימיים. אלו קישורים שנמצאים בתוכן האתר ומקושרים לתכנים אחרים באתר. הרעיון בקישורים הללו הוא ליצור אתר בו התוכן השונה נמצא בקלות רבה יותר. אם מוזכר נושא שכבר נגענו בו באתר, הוא יהיה מקושר אליו. קישורים פנימיים טובים יכולים לעזור הן לגולש והן לגוגל וכמובן לזכות את האתר בניקוד ובתוצאות טובות בגוגל.

אופטימיזציה באתר

החלק השלישי בקידום אתרים הוא כל הנושא הטכני של הרבה מאד פרטים באתר עצמו. אחד הנושאים המהותיים למשל הוא מהירות האתר. גוגל שמה דגש על מהירות כפקטור לקידום האתר. אתרים איטיים פשוט לא יגיעו למקומות טובים בחיפוש. בשביל לטפל בזה נוכל לבצע כמה דברים. נוכל למשל לעבור על כל התמונות ולבצע אופטימיזציה של המשקל שלהן. נוודא שהן לא כבדות מידי. נוכל למשל לוודא שאין לנו תוספי וורדפרס שמכבידים על העליה של הדפים השונים.

אופטימיזציה יכולה להיות גם לסדר את ההיררכיה של האתר ולייצר מפת אתר עדכנית. היררכיה טובה של עמודים תעזור לגולשים להבין מהו העיקר ומהו הטפל באתר שלנו. גוגל גם יבין את מבנה האתר יותר בקלות ויקדם אותו בתוצאות שלו.

אופטימיזציה כוללת גם את נושא התגיות. אלו הן פיסות מידע שגוגל מציג לגולש בחיפושים שונים. תגיות הכותרת והתיאור ישפיעו על מה שרואים בתוצאות החיפוש. תגיות של תמונה יעזרו לגוגל להבין מה מצולם בה ולאיזה חיפושי תמונה לשייך אותה.

כתוב/כתבי תגובה

דילוג לתוכן