כתיבת תוכן לאתרים האמנות שמאחורי המילים

העולם הופך לדיגיטלי בקצב מטורף. כמעט הכול מתנהל דרך המסך ובקליק. משמעות הדבר, במקרה של כתיבת תוכן לאתרים היא, שהתוכן הכתוב הוא בעצם סמנכ"ל השיווק והמכירות שלך גם יחד. אם כך הם פני הדברים יש לי שאלה אליך: איזה משווק/מוכר – בלבוש של תוכן כתוב – היית רוצה שיעמוד למול הגולש ויבצע את המלאכה בעבורך?

כדי לתת לך כלים לבחור, אני מציע שנבחן יחד את חלקי הפאזל שכותב התוכן צריך להתמודד איתם על מנת להרכיב את התמונה המושלמת ולהביא יותר גולשים להיות לקוחות וגם לזכות באוקטן קידום אורגני גבוה.

כתיבת תוכן לאתרים השחקנים הראשיים:

כותב התוכן הוא משרתם של שני אדונים: הגולשים ומנוע החיפוש, ובין השניים, יש סימביוזה מטורפת.

ב"דיל" הלא כתוב ביניהם גוגל דואג להביא בפני הגולש תכנים שעונים לחיפוש ברמת דיוק כמה שיותר גבוהה. ואני מדגיש: התוכן שהגולש חיפש. לא אחר, לא ליד ולא בערך. 

ואילו הגולש, שכל פעולה שלו באתר נבחנת ומשוקללת ע"י האלגוריתמים של גוגל, בעצם משדר למנוע החיפוש את הנתונים לפיהם יחליט אם לקדם את האתר או לא. לדוגמא:

גולש שנכנס לאתר או לדף התוכן ותוך שניות יוצא מעיד ברוב המקרים על תוכן לא רלוונטי לחיפוש. שהרי אחרת היה נשאר… קורא… עובר מעמוד לעמוד… מניע את עצמו לפעולה (יצירת קשר או הזמנת מוצר). וזה מוביל אותנו לכלל חשוב במיוחד במלאכת כתיבת תוכן לאתרים. הנה:

רלוונטיות לחיפוש !!!

לסעיף הזה, רלוונטיות התוכן לחיפוש הגולש,  תפקיד מרכזי ביחסי גולש גוגל וביחס הגולש לאתר שלך.

אין פלא איפוא, שמקדמי אתרים וכותבי תוכן מביני עניין פותחים כל עמוד תוכן בכותרת שבראשה ביטוי החיפוש. אם הגולש שכתב במנוע החיפוש 'כתיבת תוכן לאתרים' נכנס לדף תוכן שכך נפתחת כותרתו – הוא כבר קיבל את האות הראשון והחשוב שגוגל אכן הביא בפניו תוצאה רלוונטית לחיפוש.

שיהיה מעניין!!!

כמו ההבדל בין שתי שיטות הוראה: היבשה וה'קרירה' והמרוחקת, לעומת האנושית, הקולחת, התוססת, זו שמדברת אל הגולש ואיתו. 

למרות שאנחנו חיים בעידן דיגיטלי, ענייני וקצר רוח, עדיין, הגולש הוא יצור אנושי שמופעל בעזרת חושים ורגשות. יש לו חלומות, פנטזיות שברצונו להגשים וצורך למלא. למי הגולש יטה אוזן קשבת יותר? למי שיגיש לו תוכן יבש? או למי שדאג לייצר תוכן שמדבר איתו בגובה העיניים, מגרה את חושיו, פורט על מיתרי הרגש, נותן את התחושה שמבינים אותו ואת הצורך הבעיה או הכאב?  

תכונות או תועלות?

רבים מהעוסקים בכתיבת תוכן לאתרים סבורים שציון והדגשת יתרונות המוצר/שירות יעשו את עבודת השכנוע.

בעיקרון זה נכון. תכונות ויתרונות המוצר הם אלה שנועדו לתת לגולש כלים בקבלת ההחלטה: לקנות? להשאיר פרטים? לקרוא עוד עמודי תוכן? להמליץ לחברים? או שלא. אבל…

יש כלל חשוב בשיווק שטוען כך: לקוחות/גולשים לא קונים מוצרים הם קונים תועלות. ולכן, זה מתפקידו של כותב התוכן לתרגם את יתרונות המוצר לתועלות ולענות על השאלה המיידית והאמוציונלית של הגולש: אז מה יוצא לי מזה? לא תמיד הגולש מבין את התועלת, לעיתים הוא מבין את הדברים אחרת מהתובנה שרצית שיגיע אליה. לכן, עדיף לפתוח בתועלת ואז לחזק אותה ביתרון/תכונה. דוגמא? בבקשה:

"לאופניים החשמליים שלנו יש חישוקים (ג'נטים) כפולים!" מה זה אומר? זו ללא ספק תכונה ייחודית והיתרון הבלעדי של המותג והמבדל הגדול שלו ממתחריו. אבל מה זה אומר? מה התועלת בכך. לעומת זאת:

"כדי למנוע עיוות הגלגל בקפיצות מהמדרכה לכביש ולהיפך חיזקנו את הגלגלים בחישוק כפול."

גולש או גולשת?

כאשר התוכן הכתוב פונה לגולש וגולשת לפי מינם נוצרת תחושה של היכרות אישית, וקירבה שתורמת להסרת התנגדויות וחסמים

צורת הפניה אל הגולש ברבים או צירוף אותיות הטיית המין כמו 'את/ה' מייצרים ריחוק ואף מעוררים את החסמים וההתנגדויות האינסטינקטיביות הטמונות בכל יצור אנושי. לעומת זאת, כנראה שלא שמת לב במודע אבל התת מודע שלך חש מיד שכל התוכן שקראת עד כה פונה אליך כאילו אני יודע את מינך – גבר או אשה. קוראים לזה כתיבה ביוניסקס. בודדים הם כותבי התוכן שכתיבת יוניסקס נטועה ב-DNA הקופירייטרי שלהם.

חוזרים לגוגל!

כבר קבענו שגוגל הוא אחד משני האדונים אותם משרת כותב התוכן. ויש לו דרישות לאדון הזה. הנה כמה מהן:

דיברנו על הצורך לפתוח את הכותרת הראשית בביטוי החיפוש הראשי בו עוסק העמוד. אבל לגוגל יש עוד דרישות מכותב התוכן כמו למשל כמה פעמים תופיע בתוכן מילת המפתח הראשית, ביטויי חיפוש משניים אופן פיזורם בין הפסקאות השונות, כמות המילים שהטקסט צריך להכיל ועוד רשימה ארוכה של כללי עשה ואל תעשה שכל מטרתם להנגיש את התוכן לגולש כמו שגוגל רוצה. אגב, הכללים של גוגל משתנים מעת לעת, מה שדורש מכותב התוכן התעדכנות מתמדת בחידושים ובדרישות.

ולסיום

כתיבת תוכן לאתרים – האמנות שמאחורי המילים:

התוכן הכתוב הוא זה שניצב בפני קהל היעד הפוטנציאלי, הוא זה שמנהל עם הגולש דיאלוג, מדבר, מתאר, ממחיש, מציף תכונות, מתרגם אותן לתועלות. הוא גם זה שיודע למלא אחר הדרישות הרבות של גוגל מהתוכן הכתוב, ועדיין, לעטוף את כל אלה בסיגנון כתיבה מעניין, קולח, זורם, נעים לקריאה, משכנע, מניע לפעולה, מוכר…. וכל זה רק בעזרת מילים. בלי שפת גוף, בלי אינטונציות של הקול, ללא מפגש פרונטלי… זו אמנות!!!

כתוב/כתבי תגובה

דילוג לתוכן