מחפשים אתרי תמונות? בנק תמונות לרכישה – מאגרי תמונות מומלצים

הגעתם לכאן כי כנראה חיפשתם מאגרי תמונות מומלצים. הגעתם למקום הנכון 🙂

מאגרי תמונות בתשלום הפכו בשנים האחרונות להיות חלק מארגז הכלים של כל בונה אתרים או מעצב אתרים עקב ריבוי התביעות בהן נדרשו בעלי אתרים לשלם סכומים גבוהים יחסית למחזיקים בזכויות היוצרים על תמונות שנלקחו מהם ללא רשות.

על כן, רכישת תמונות מאתר תמונות בעל רישיון הינה בגדר חובה על מנת להימנע מתביעות מיותרות. ניתן למצוא תמונות יפות להורדה בחינם אך שימו לב אם הן ללא זכויות יוצרים שכן מצב שכזה שם אתכם בסכנת תביעה.

מאגרי התמונות (המכונים גם בנק תמונות) מאפשרים למצוא פתרון נוח לבעיה הזו מכיוון שהם מאפשרים לבחור בין מגוון גדול של תמונות להורדה שניתן להשתמש בהן לפי תנאי הרישיון של האתר.

מכיוון שיש באינטרנט מגוון עצום של מאגרי תמונות בתשלום (וגם לא מעט בחינם), החלטנו להביא בפניכם סקירה של מאגרי תמונות מומלצים.

מאגרי תמונות בתשלום או חינמיים באופן חלקי

להוריד תמונות יפות

קניית תמונות היא הדרך המומלצת בכדי להימנע מתביעות ואיומים למיניהם. מחיר תמונה בממוצע עולה על דולר אחד בלבד, והרבה מאגרים מציעים לפה לשם דילים משתלמים לכן שווה לעקוב.

DepositPhotos.com

מאגר תמונות זה מציע מגוון גדול ביותר של תמונות, איורים , כמו גם סרטונים באיכות גבוהה. אפשר לברור בין התמונות בדרכים רבות ושונות: כמו מילות מפתח, פופולאריות, שם הצלם או המאייר ואיכות מול רלוונטיות.

מודל התשלום הוא גמיש למדי ומציע מנוי חודש או שנתי במחירים משתנים (החל מ – 29$ לחודש) לפי מספר התמונות שמעוניינים להוריד.

אפשר גם לרכוש מספר קבוע של תמונות בתשלום חד פעמי מבלי לעשות מנוי. את קטעי הוידאו אפשר לרכוש רק על בסיס כמותי ללא אפשרות לעשות מנוי.

יתרון ספציפי של מאגר תמונות זה הוא שמכיוון שהוא לא מתבסס על קרדיטים בתשלום, לא צריך לשלם יותר על תמונות ברזולוציה גבוהה.

קישור ל- DepositPhotos

אתרי תמונות - תמונות לרכישה ממאגרי תמונות מומלצים
אתרי תמונות – תמונות לרכישה ממאגרי תמונות מומלצים

123rf.com

האתר מהווה מאגר תמונות בתשלום המציע גם קטעי וידאו או אודיו, וקטורים, אייקונים ואינפוגרפיקות.

מספר תכונות בלעדיות של האתר:

  • עורך גרפי מובנה לסימון מספרים או ביצוע פילטרים לפני הורדת התמונה
  • אפשרות לחפש חיפוש הפוך לתמונות דומות על סמך תמונה שנמצאת באינטרנט או תמונה שמעלים לאתר
  • שמירת רשימות של תמונות לשימוש מאוחר יותר
  • בנק תמונות חופשיות לשימוש

אתר תמונות זה משתמש במערכת של קרדיטים, כך שהמשתמש קונה מספר מסוים של קרדיטים (החל מארבעים דולר לארבעים קרדיטים) ומספר הקרדיטים הנדרש להורדות משתנה לפי גודל התמונה, הרזולוציה של הסרטון או סוג הצליל (מוזיקה או אפקטים).

ניתן גם לרכוש רישיון מורחב לתמונות תמורת יותר קרדיטים, כמו למשל רישיון המאפשר להשתמש בתמונות גם לאמצעי מדיה מודפסים.

מודל המנוי מאפשר לרכוש מספר קבוע מראש של תמונות באיכות גבוהה בכל הרזולוציות עם הגבלה יומית או חודשית (החל מ – 60$ לחודש עבור 5 תמונות ביום).

קישור ל- RF123

dreamstime.com

אתר תמונות זה מציע מאגר תמונות רגילות, תמונות להמחשה, איורים , סרטונים ומאגר מוגבל של תמונות חופשיות. בניגוד לאתרים בנק תמונות אחרים, האתר משמש גם כסוג של קהילה ומקום מפגש בין צלמים לבין לקוחות באמצעות מערכת של קבוצות דיון ובלוגים.

עוד אופציה מעניינת היא לחפש תמונות על גבי מפת העולם.

האתר משתמש במערכת של קרדיטים שהיתרון הגדול ביותר שלה היא השימוש בשקלים במקום בדולרים, כך שלא צריך לעשות חישוב כמה בדיוק נשלם אחרי ההמרה לדולרים והעמלות של חברות האשראי. (הכמות המינימאלית היא 11 קרדיטים עבור 60 ₪).

יש גם תוכנית מבוססת מנוי בה ניתן להוריד תמונות, מספר קבוע של תמונות (החל מ – 101 ₪ לחודש תמורת 5 תמונות כאשר השבוע הראשון הוא כמעט בחינם).

אפשר גם לרכוש מנוי לקטעי וידאו כאשר  מחיר המנוי משתנה לפי מספר ההורדות ואיכות הווידאו.

קישור ל- Dreamstime

מאגר תמונות - בנק תמונות בתשלום
מאגר תמונות – בנק תמונות בתשלום

 

מאגרי תמונות חינמיים

לפעמיים אנחנו מחפשים תמונות להורדה אותן נוכל לשלב במאמר קטן או פוסט בבלוג ואין לנו רצון לשלם בעבורן, בדיוק לשם זאת קיימים ברשת גם לא מעט אתרים לתמונות חינמיות. החיסרון העיקרי של אתרי תמונות הללו הוא לרוב במאגר התמונות שלהן שכולל רק כמה מאות אלפי תמונות, כמו גם העובדה שהתמונות מגיעות ברזולוציה המקורית ולכן יש להקטין אותן ידנית (כמו ב – StockUnlimited).

freepik.com

האתר מציע מאגר של 180,000 תמונות אותן ניתן לשלב באתרי אינטרנט כמו למשל תמונות נושא, רקעים ואייקונים שונים (בעיקר וקטורים). התמונות כולן הן ברישיון Creative Commons, מה שאומר שצריך לתת קרדיט ליותר התמונה כל פעם שמשתמשים בה. י

יתרון בולט של של אתר תמונות זה הוא האפשרות להוריד קבצי PSD וכך לבצע עריכה מתקדמת יותר של התמונות כמו למשל עבודה עם שכבות.

כפי שניתן לצפות מאתר חינמי, מנוע החיפוש הוא בסיסי למדי ומאפשר לסדר את התמונות על פי צבע, פופולאריות, כמות ההורדות ומהחדשות ביותר לישנות ביותר.

לאתר Freepik

pixabay.com

מאגר תמונות איכותיות וחינמיות שנראה ומרגיש ממש כמו הגדולים עם היצע גדול יחסית לאתר חינמי  (מעל 780,000 פריטים) של תמונות, איורים, וקטורים ואפילו קטעי וידאו. כל הפריטים לא דורשים קרדיט ולכן אפשר להטמיע אותן באתר בצורה אסתטית יותר.

כפי שאפשר לצפות, מנוע החיפוש הוא מתקדם יותר מזה של רוב האתרים החינמיים וכולל אופציה לחפש לפי כיוון אופקי או אנכי, צבע וגודל.

לאתר Pixabay

 stocksnap.io

מאגר של תמונות בלבד (ללא איורים או וקטורים) המציע אפשרות לסנן את התמונות על פי תאריך, טרנדים, מספר ההורדות, מספר הצפיות או מספר הסימונים ("לייקים"). אפשר גם לקבל עדכונים על תמונות חדשות במייל. לפי האתר, התמונות נבחרות בקפידה יתרה, כך שגודל המאגר הוא קטן ביותר וכולל פחות מ – 20,000 תמונות.

לאתר Stocksnap.io

מנגד, האתר מציע כלי עוצמתי ביותר ליצירת כרזות ופרסומים לאתרים המתבסס על התמונות הקיימות, אייקונים ותבניות שניתן להוסיף להן טקסטים המשתמשים במגוון גדול של פונטים (לא בעברית כמובן). ניתן להשתמש בעורך ללא תשלום או בתשלום צנוע יחסית של 10$ לחודש על מנת לפתוח את כל האפשרויות שבו.

Freeimages.com

אתר תמונות עם מאגר בינוני של תמונות (לערך 400,000 תמונות) המציע תמונות ואיורים. החיסרון המרכזי של האתר הוא הממשק העמוס יחסית והמלא בפרסומות אדוורדס ולתמונות פרימיום של iStock. מצד שני, האתר מתאים לצלמים מקצועיים שרוצים לקבל מידע טכני על התמונות כמו למשל רמת החשיפה בעת הצילום. ניתן גם ליצור קשר עם צלמים אחרים ולראות עמוד ביוגרפיה קצר שלהם.

מנוע החיפוש הוא יחסית מתקדם וכולל חיפוש על פי רלוונטיות למילת המפתח או פופולאריות, תאריך, הצלם (שם משתמש), אוריינטציה, רזולוציה ואפילו המודל הספציפי והיצרן של המצלמה.

לאתר Freeimages.com

כתוב/כתבי תגובה

דילוג לתוכן