אם אתה מפעיל אתר אינטרנט או מתעתד להקים אחד, המאמר הזה יגע בנקודה שבטוח חשבת עליה לא מעט. אתה בוודאי יודע כבר שלא ניתן פשוט להעלות אתר אינטרנט ולחכות לגולשים שיגיעו, סנטה קלאוס כבר יגיע יותר מהר מזה. בשביל שהאתר שלך יהפוך לכלי עבודה של העסק שלך, אתה צריך לקדם אותו, להביא אליו גולשים. יש הרבה דרכים לעשות זאת וכולן נחלקות לשתיים עיקריות: קידום אורגני וקידום ממומן.
בוא יעבור ישר לתכלס. בהתחלה נבין בדיוק במה מדובר ואחר כך נערוך השוואות שונות בין השיטות.
קידום אורגני מול ממומן – מה זה בדיוק אומר
קידום אורגני זה אוסף של פעולות שמטרתן להביא דפים מתוך האתר שלנו למקומות טובים ככל שניתן בתוצאות החיפוש. הקידום האורגני מתבצע על פני שלושה מישורים או תחומים. תוכן, זוהי העבודה המתמידה על פיתוח תוכן איכותי שגם גוגל יאהב. התוכן מנסה לתת כמה שיותר ערך לגולש ולמשוך חיפושים רלוונטיים על ידי הכללה של מילות חיפוש. קישורים – המקדם האורגני עובד קשה מאד בשביל להסיג לאתר קישורים רלוונטיים. קישורים טובים הם כאלו שמגיעים מאתרים סמכותיים וממקומות רלוונטיים לתוכן עצמו. הנושא השלישי הוא האתר עצמו. העבודה על האתר היא פרויקט מתמשך. צריך תמיד לוודא שהוא עולה מהר למשל או שהוא בנוי נכון מבחינת מיקומי הדפים והנושאים השונים.
קידום ממומן במנוע החיפוש של גוגל זה למעשה פרסום מודעות תמורת תשלום בדף התוצאות של גוגל. במציאות זהו תהליך יותר מורכב. ראשית, מדובר במודעות שיופיעו כתלות בחיפוש מסוים ולעתים גם לפי חיתוך מסוים של קהל היעד. לפני פרסום מודעה שכזו, צריך לערוך מחקר מילות מפתח ממש כמו בקידום האורגני. כל מילת מפתח שכזו יכולה להיות תחרותית יותר או פחות. קידום ממומן טוב הוא כזה שיפרסם על מילים לא מאד תחרותיות ויקרות ועדיין יביא תנועה של לקוחות פוטנציאלים רבים.
תכלס: אורגני או ממומן
עכשיו, לאחר שהבנו בדיוק מה כל שיטה אומרת, בואו ננסה לענות על השאלה של המאמר באמצעות השוואות בתחומים שונים.
מהירות תגובה
הקידום האורגני יכול לקחת כמה חודשים עד שהוא מניב תוצאות. הקידום הממומן יכול להביא לקוחות תוך כמה שעות בלבד. אין ספק בכלל שהקידום הממומן יתאים לקמפיינים בהם לוחות הזמנים צפופים וצריך לייצר חשיפה גדולה בזמן קצר. הקידום הממומן גם יתאים לפרסום שמגיב לאירועים שונים שאי אפשר לצפות מראש.
עלויות
נושא העלות הוא מורכב. בקידום ממומן אנחנו נאלצים לשלם בעבור כל הקלקה על המודעה. ברגע שיפסיק המימון, תיפסק המודעה ואיתה יחדל זרם הגולשים. זה מביא את התקציב של הקידום הממומן לסכומים לא מבוטלים. מה שניתן לומר לזכות הקידום הממומן באספקט הזה הוא שכל שקל שמושקע, אנחנו מרוויחים יותר משקל. אנחנו יכולים להיות בטוחים בדבר מפני שהיכולת שלנו לשלוט בתמחור של המודעה ביחס למכירות ולרווח הוא גבוה. קמפיינים מפסידים ירדו מיד מהאוויר ובמקומם נישאר עם אלו המוצלחים. מהבחינה הזו, ניתן לומר שיותר הוצאות לקמפיין הממומן זה יותר טוב, בהנחה שאנחנו עושים את זה כמו שצריך.
הקידום האורגני הוא קצת יותר קשה לכימות. מה שיפה כאן הוא שלאחר שהתהליך מצליח, אנחנו לא משלמים פר תנועה לאתר. ההוצאות שלנו נשארות קבועות והן הריטיינר החודשי למקדם האתר. בגדול, בתהליך קידום אורגני נכון, ניתן להגיע לעלויות נמוכות יותר בשביל אותה מכירה ואותו הרווח.
פשטות הביצוע
קידום אורגני הוא לא דבר פשוט. זה מצריך בניה נכונה של האתר ותהליך קידום מורכב וארוך שכולל צוות של אנשים: מקדמים, כותבי תוכן, גרפיקאים ועוד. הקידום הממומן דורש רק מעט מכל אלו. את הקידום הממומן ניתן בכלל להוציא לפועל רק עם דפי נחיתה, ללא תלות באתר כלשהו. ניסוח המודעה הוא לא עניין פשוט ומצריך ניסיון אבל לא ברמה של קידום אורגני. בקידום הממומן ניתן להשתמש יותר בשיטת הניסוי והטעיה כאשר את הקמפיינים המוצלחים משכפלים הלאה. בקידום האורגני זה לא עובד כך והוא דורש צוות יותר מיומן ויקר.
השקעה לטווח ארוך
הקידום האורגני מציע לך יתרון גדול מאד והוא ההשקעה לטווח הארוך. בקידום האורגני אתה למעשה בונה נכס. אתר האינטרנט של העסק שלך הופך להיות נכס נדל"ני אינטרנטי עם הופעות רבות בתוצאות החיפוש ובמקומות טובים. כאשר זהו המצב, תוכל להחליט שאתה ממשיך ליהנות מזרם הלקוחות או שתוכל פשוט למכור את האתר לעסק אחר שיעשה בו שימוש.
בקידום הממומן אתה לא נשאר עם שום דבר בסופו של יום. זה לא אומר שהוא לא משתלם, הוא כן מביא לך רווחים, אבל הוא לא מביא ערך מוסף בצורת נכס שנבנה עם הזמן.
סוג התנועה
לכל אחת מהשיטות יש יכולת למשוך גולשים מסוג אחר. למעשה, הקידום האורגני יכול למשוך כל גולש: את המתעניינים, את אלו שמתכוונים לרכוש, את אלו שמחפשים מציאות וכו'. כל אלו יראו את הדף שלך אם הוא יופיע במקום טוב בחיפוש שלהם. הבעיה היא בקידום הממומן. ישנם תחומים בהם זה מאד מפריע לאמינות המידע העובדה שזוהי מודעה ממומנת. לעתים התנועה שמגיעה למודעה כזאת היא מאד רגישה למחיר. גולשים שמקליקים על תוצאות החיפוש מעריכים יותר את האתר אליו הגיעו. הוא נתפש בעיניהם כאמין יותר וככזה שנמצא שם 'בזכות עצמו'… הם כנראה לא מבינים את ההשקעה הכספית והאחרת בכך שאותו דף יגיע לאותו חיפוש שהם הרגע ביצעו..
לסיום, למרות ההבדלים המהותיים בין השיטות, התשובה היא שכמעט תמיד יש מקום לשילוב של שתיהן בתמהיל כזה או אחר. מניסיון – זה הדבר שעובד הכי טוב.