קידום רציני לאתר שלך, כזה שגם יביא תוצאות עולה משהו בין 2500 ש"ח ל 3500 ש"ח ובלבד שאתה לא בתחום מגה תחרותי כמו עריכת דין או פיצריות.
אני חושב שיש לנו כאן את מאמר ה"כמה עולה..?" הקצר בעולם. ובכל זאת, אני כן ממליץ להמשיך לקרא. ראשית זה יעזור לך להבין איך עובד קידום אתרים ומדוע זה התמחור שלו. שנית, יכול להיות שלך ספציפית הקידום יעלה קצת יותר או קצת פחות, אז תבין מדוע.
שים לב שטווח הסכומים שציינתי כאן למעלה מתבסס על כמה הנחות. קודם כל, אני הנחתי שמי שקורא מאמר של 'כמה עולה קידום' הוא לא מישהו שיש לו הרבה נסיון בעבודה מול מקדמי אתרים. זה אומר שגם האתר שלך לא יהיה מאד מורכב בשלב הזה ויכול להיות שגם הנכונות שלך לשלם לא תהיה גבוהה… אתה קודם תרצה לראות ביצועים בקידום ולאחר מכן תחליט להוציא על זה יותר כסף, נכון? יפה. אם זה המצב, אני מזמין אותך להמשיך לקרא ולהבין בדיוק מהן העלויות של הקידום והפעולות הנלוות לו. עוד על מחיר קידום אתרים.
קידום אתרים – על מה אני משלם?
קידום אתרים הוא שם לכל מיני פעולות שנעשות בכדי שהאתר שלך יופיע בתוצאות חיפוש שגם רלוונטיות לעסק שלך. קידום אתרים מחולק לשלושה גורמים עיקריים כאשר לפני שאנחנו ניגשים לקידום יש עוד עבודת הכנה והיא חיפוש מילות המפתח. מילות המפתח הן קריטיות להצלחה של אתר. מחקר מילות המפתח יעשה בראשית התהליך וגם כל תקופת מה. המחקר עצמו מנוהל על ידי מקדם האתר אבל גם לך כבעל העסק יהיה תפקיד בתהליך.
אגב, אתר מומלץ בו אפשר ללמוד הרבה על התחום הוא האתר של יוסי לוי.
תהליך הקידום עצמו מורכב משלושה שלבים עיקריים:
תוכן
גוגל מתגמל ומתעדף אתרים שנותנים תוכן איכותי. זאת משום שתוכן איכותי גורם לגולשים למצא את מה שהם חיפשו ולהשאר באתר. זה מאותת לגוגל שהחיפוש המסויים הזה קיבל מענה טוב מהאתר ולכן יש הצדקה לתת אותו כתוצאה ראשונה או גבוהה. תוכן טוב דורש מישהו שיצור אותו. מקדם האתר שלך מוציא הרבה כסף על תוכן מכל הסוגים. ככל שתבקש ממנו קידום משמעותי יותר, כך הוא ידרש להוציא יותר כסף על תוכן. ישנם תחומים בהם תוכן עולה יותר מאחרים. בתחומים כמו רפואה או עריכת דין נדרש תוכן שנכתב על ידי אנשים עם ידע ואפילו סמכות בנושא.
תוכן יכול להגיע בצוורה של מאמרים או כתבות אבל לא רק. ישנם גם סרטונים, תמונות, פוסטים ברשתות השונות ועוד.
קישורים חיצוניים
אחד הסיגנלים המשמעותיים ביותר של גוגל לגבי חשיבותו של אתר הם הקישורים החיצוניים.
גוגל בוחן מהיכן מגיעים אותם קישורים ומה זה יכול ללמד על האתר. אתר עם הרבה קישורים מלמד שהרבה אתרים אחרים סומכים עליו כבר סמכא בתחום. הנושא קצת יותר מורכב, אבל בשביל הנושא שלנו כאן מספיק להכיר את הנושא באופן שטחי.
מה שחשוב לזכור הוא שקישורים טובים עולים כסף. למרות שגוגל איננו מאפשר רכישת קישורים בכסף, מקדם טוב ידע להשיג אותם. למקדמים מובילים יש רשת של אתרי תמיכה למשל שמהם הם מוציאים קישורים ללקוחות שלהם.
מי שמתקשה עם השגת קישורים וכך הכרוך בכך, יכול גם להיעזר בשירות של בניית קישורים – כמו מלך הקישורים לדוגמא.
למה מומלץ להיעזר בשירות שכזה? צפו בהסבר מאת דניאל זריהן:
עוד שיטה ליצירת קישורים חזקים היא החלפת קישורים או אפילו טיפוח 'יחסים' עם פורטלים גדולים. למרות שלא ניתן להצהיר על כך בריש גלי – כל זה עולה כסף. ההשקעה כאן יכולה להיות מאד משתלמת כי כמה קישורים איכותיים יכולים להקפיץ אתר למקומות מאד טובים.
אופטימיזציה
ישנן פעולות שצריך לבצע באתר עצמו. מדובר במגוון של דברים: החל מכיווץ תמונות, דרך ניהול תגיות ועד התמודדות עם הכפלות תוכן. גם כאן, מקדם האתר צריך להוציא כסף על כח אדם מיומן שיבצע את המלאכה. גם בנושא הזה רצוי להשקיע בבעלי מקצוע שיודעים מה הם עושים. ישנן טעויות באתר עצמו שיכולות ממש לפגוע בקידום שלו.
גורמים נוספים בעלות הקידום
נגענו בנושאים השונים שמהווים הוצאה למקדם האתר. בואו נתקדם ונראה מהם יתר הגורמים שישפיעו על המחיר:
- רמת המקדם – די ברור נכון? מקדם טוב עולה יותר ממקדם שהוא פחות טוב. חשוב לזכור בנושא שגם מקדם 'שבע' יהיה יותר טוב ממקדם שהורדת אותו במחיר וחילצת ממנו חוזה במחיר שהוא טיפה נמוך בשבילו. זה לא כיף לעבוד מתוך תחושה שאתה לא מרוויח מספיק וזה משפיע על איכות השירות.
- תחרותיות – נגענו בזה קודם, ישנם תחומים יותר תחרותיים מאחרים. שימו לב שאני מדבר על תחרותיות בקידום בגוגל, למרות שיש קורלציה בין זה לתחרותיות בעולם האמיתי. תחומים כמו אינסטלציה, משלוחי מזון, חשמלאים, עורכי דין ועוד – יהיו מאד קשים לקידום ולכן יעלו יותר. זה אומר שידרש יותר תוכן, יותר קישורים ויותר תשומת לב לאתר בשביל להגיע לתוצאות.
- מילות המפתח המבוקשות – מקדם טוב ידע להמליץ לכם על מילות מפתח שגם יביאו לכם מכירות. ככל שתכוונו למילות מפתח יותר תחרותיות, כך יעלה מחיר הקידום. ישנם כל מיני שיקולים מסביב לזה ומקדם טוב ידע לעבוד איתכם על זה.
- הלקוח עצמו – לקוח שמשדר רצינות ובעיקר סבלנות בעבודה יקבל הצעות יותר טובות ממי שמשדר שיהיה קשה לעבוד איתו. התחום הזה דורש הרבה אמון בין הצדדים ויש לזה השפעה על המחיר.
לסיכום – קידום אתרים אכן מתחיל בסכום שציינו למעלה. חשוב לציין שבעלי אתרים רבים משלמים סכומים כפולים ואף יותר לקידום של אתרים גדולים. אתרים כאלו יכולים לעבוד גם עם ריטיינר של עשרת אלפים ש"ח בחודש לקידום. כמות המכירות שמגיעה אליהם מצדיקה מחירים כאלו ולכן הנטיה של תהליך קידום מוצלח היא דווקא להפוך ליקר יותר ומשתלם יותר לשני הצדדים.