אלו 5 הטעויות מהן תימנעו כשאתם עושים פרסום ממומן בגוגל לעסק
בעלי עסקים רבים בוחרים לפרסם בגוגל באופן עצמאי ללא עזרת איש מקצוע. עם המון תעוזה, אמביציה ורצון להצליח, שבהחלט ראויים לשבח, הם בוחרים לקחת את המושכות לידיים ולשווק את העסק שלהם. אך לא מפתיע, שהם נוכחים לגלות מהר מאוד, שפרסום ממומן בגוגל הוא לא עסק לחובבנים, והקילומטראז', שמקדמי עסקים צוברים בזירה הדיגיטלית, משרת לטובה רק את העסקים, שבוחרים לעבוד איתם. אם בבעלותכם עסק, קראו את 5 הטעויות הנפוצות, שבעלי עסקים נוטים לעשות, כשהם מקדמים את העסק לבד בגוגל.
1.בחירה מוטעית של מילות מפתח
הנטייה לחשוב, שכל מילות המפתח, שאתם חושבים שהן רלוונטיות, או שאתם הייתם בוחרים להקיש, הן מילות המפתח המתאימות למודעות שלכם, היא שגויה. כמובן, שגוגל מעודדת את המפרסמים להמשיך להוסיף מילות מפתח נוספות, במטרה להגדיל את רווחיה, אך בחירה של מילות מפתח רבות מידי או בחירה ללא תחקיר יסודי, הכולל גם מחקר אודות מילות המפתח שמפרסמים המתחרים של העסק שלהם, מהווה מוקש רציני, שסביר מאוד שיפיל את הקמפיין שלכם עוד לפני שהחל. שימוש לא נכון מוביל לפספוס המשתמשים הרלוונטיים, אותם אתם שואפים למשוך אליכם, ובמקביל לחשיפת המודעות למשתמשים, שאינם מחפשים את המוצר או את השירות שלכם. השורה התחתונה היא, שהכסף שלכם ילך לפח.
2. פרסום מספר מודעות קטן
אתם עשויים לחשוב, שמודעה אחת או שתיים מספיקות לפרסום העסק, השירות או האירוע שאתם מקדמים, אך מסע פרסום מוצלח מסתמך על מודעות רלוונטיות, ולא ניתן להסתמך על כך, שמספר כה מצומצם של מודעות, יגיע לקהל רחב ויהייה רלוונטי עבור כולם. קמפיינים רבים נופלים, מכיוון שלא הכילו מספיק מודעות, כך שיפנו אל קהלים רבים ומגוונים, או כתוצאה מבחירה מצומצמת של מילות מפתח, שלא הגיעה אל טווח רחב של משתמשים פוטנציאליים. פרסום ממומן בגוגל, הנעשה בצורה נכונה חייב לכלול מספר מודעות ולשלב מספר מילות מפתח, שיפנו אל קהלים שונים.
3. פרסום ממומן בגוגל ללא תוספים
גוגל מציעה מגוון תוספים, שמטרתם "לעשות רעש" ברשת, ולקדם את מודעות הפרסום. באמצעות תוספים אלו ניתן להרחיב את המודעות בפיסות מידע רלוונטיות, ולהבליט אותן מול קהלי היעד. משווקים לא מנוסים נוטים לפספס את התוספים, הן מחוסר מודעות לקיומם, והן מחוסר היכרות עם מגוון התוספים, המתחדש באופן תדיר, ביניהם תוספים למיקוד במכשירים ניידים, תוספי שיחות, הרחבת הודעות ועוד. בהנחה שאתם מכירים את התוספים, עדיין נחוצה עבודת המחקר, שתחשוף אילו מודעות ותוספים מניבים את ההמרות האפקטיביות ביותר ותתרום הצלחת הקמפיין.
4. התעלמות ממגמות אזוריות
המיקוד באזורים גיאוגרפים היא נהדרת, אך רבים טועים באופן השימוש בו, וממקדים את המודעות שלהם באזורים גיאוגרפיים צרים מידי או רחבים מידי, מה שפוגע ביעילות הקמפיין. לפני הגדרת המיקומים במודעות חשוב לבחון מהו מיקומו של העסק, ומהיכן מגיע קהל היעד שלו. כמו כן, חשוב לבחון אזורים חדשים אליהם מעוניינים לפרוץ וכמובן להכיר את מידת התחרותיות באזורים הללו. לעיתים הפרסום בשטח בתולי יכול להניב הצלחה גדולה יותר מפרסום בשטח גיאוגרפי, שרווי במפרסמים מקטיגוריה זהה, והדבר יתבטא גם בעלויות השיווק.
5. הימנעות מניסויים ועבודת מחקר
עריכת ניסויים ובדיקות במטרה להשיג את יחסי ההמרה הגבוהים ביותר הינה בגדר חובה כשמפרסמים מודעות בגוגל. חשוב מאוד לבחון דפי נחיתה שונים, מגוון סוגים של התאמות עבור מילות מפתח ועוד מגוון פרמטרים. למרבית בעלי העסקים אין את הידע, הנדרש לצורך ביצוע בדיקות אלו, וגם אם הידע ישנו, זמנם קצר, ואינו מאפשר להם ביצוע מחקר מילות מפתח יסודי. המסקנה היא חד משמעית- אפקטיביות הקמפיין נפגעת, ומאמצי השיווק אינם מנוצלים במלואם.
השורה התחתונה אין ספק שפרסום בגוגל לעסקים בעידן הדיגיטלי מציב המון אתגרים בפני העסק שלכם. אם בחרתם לעשות זאת באופן עצמאי, אנחנו מורידים בפניכם את הכובע, ומבשרים לכם בשמחה, שהפרסום הממומן בגוגל עובד. רק עשו זאת בחכמה, והתשואה שלכם מובטחת.