האם באמת האיקומרס ינצחו את החנויות בקניון?

המגמה כיום ברורה – יותר ויותר לקוחות פונים לרשת על מנת לבצע רכישה, וזאת גם אם יש להם שעה פנויה והחנות במרחק הליכה. מדוע? כי אנו דור שהתחנך על ברכי "רוצה מקבל", כך שאין שום סיבה לעבוד קשה אם כל שצריך לעשות זה ללחוץ על כמה מקשים, ואם נודה באמת, איפשהו לאורך הדרך התאהבנו ביכולת לסגור עסקה תוך כמה שניות ואך לבצע העברה של כספים מבלי לראות כיצד השטרות עוברים לידי המוכר. עם זאת, רכישה מקוונת אינה מאפשרת למדוד, לגעת, ליהנות מהאווירה הכוללת של החנות, וחשוב מכול רכישה מקוונת אינה מאפשרת לחזור הביתה עם הפריט, ועל כן אין למהר לענות מי ינצח, אלא יש לבחון עד כמה חשוב להיות חלק מהמשחק.

ציפייה – לטוב ולרע

גם בתחום השיווק אין טוב ללא רע, במיוחד שמאפיינים אנושיים מהווים חלק אינטגרלי מהנוסחה. מכירים שרוכשים מוצר דרך הרשת ומחכים שהוא יגיע? ובכן יש שמתייחסים אל תחושת הציפייה בהתלהבות ויש שמתייחסים לכך במירמור, ועל כן יש להבדיל בין רכישה פרקטית לרגשית. כך למשל אם הזמנתם מתנה לאמא והיא מאחרת להגיע, ניתן לחוש מתוסכלים. עם זאת, אם הזמנתם את אותו פריט עבורכם, פשוט כי הוא מצא חן בעיניכם, הרי שהציפייה עשויה להיות חלק מחוויית הרכישה, אך על הצד של המוכר לוודא שהציפייה תהיה קצרה ואיכותית, ולו באמצעות מעקב שקוף אחר סטטוס ההזמנה.

בדומה להתמכרות

אם נעלה רמה, נציין שתחום האיקומרס משול להתמכרות. במה מדובר? ובכן ממש כשם שאנשים מכורים לבחון מדי שעה את הנייד ולגלוש לרשת החברתית האהובה, הרי שבאותה מידה אנשים התמכרו לבצע רכישה וכאן הגדולה של רשימת ה Wish Listאשר מאפשרת להוסיף לעגלה הווירטואלית פריטים מבלי לסגור עסקה, תשאלו כל משרד פרסום הוא יגיד לכם זאת. אי לכך אנשים ממלאים עגלה, נרגעים ושוכחים מכך, כך שגם נהנים וגם חוסכים. עם זאת, אם הצד של בית העסק מבקש להתייעל, עליו להזכיר ללקוח את אותה עגלה עזובה, ופה ניתן למצוא שורת טריקים שיווקיים, אך זהו כבר נושא למאמר אחר.

יש לנו תוצאה!

שנסכם? אם נכניס לתמונה את חוק המע"מ החדש (מונע את הצורך לשלם מע"מ על סחורה שערכה נמוך מ75$), נבין מדוע המגמה רק תופסת יותר ויותר תאוצה. מכאן שבין אם אלו ינצחו את אלו או ההיפך, ניתן להיות בטוחים בדבר אחד: הלקוח הנו המרוויח הגדול!

כתוב/כתבי תגובה

Call Now Button050-8690944 דילוג לתוכן