Multi-Channel-Funnels

אחד הכלים היעילים והחשובים ביותר שתתקלו בו בתחום קידום אתרים הוא הגוגל אנליטיקס. גוגל אנליטיקס הוא כלי רלוונטי לכל מקדם אתרים פרילנסר ולכל מי שעוסק בשיווק באינטרנט בכלל. הכלי מאפשר לכם לצפות בניתוח המידע על הפעילות של האתר שלכם.

כלומר, הכלי מאפשר לכם לנתח את הפעילות של האתר, כך שתוכלו להפיק ממנו מסקנות ודרכי פעולה כדי לקדם את האתר שלכם. אחד הממצאים האפשריים לתצוגה בכלי הוא בדיקת ערוצי השיווק השונים וכמה כל אחד מהם תורם להמרות.

multi-channel-funnels

גם אם אתם כבר משתמשים בגוגל אנליטיקס או בכלי אחר כמו אדוורדס, על מנת להפיק דו"חות על ערוצי השיווק השונים שלכם וכמה הם תרמו להמרות, עדיין כדאי שתתוודעו לפיצ'ר הקיים בגוגל אנליטיקס הנקרא multi-channel-funnels או בקיצור MCF.

אז מה בעצם הבעיה בדו"חות ההמרה שאתם מקבלים בגוגל אנליטיקס או אדוורדס ולמה כדאי להשתמש ב-MCF?

ללא השימוש בפיצ'ר MCF, גוגל אנליטיקס נותן את הקרדיט על כל המרה למקור התנועה האחרון שהוא לא Direct. כלומר, אם כמה ערוצי שיווק תרמו להמרה אחת, רק הערוץ האחרון יקבל את הקרדיט. כך שבסופו של דבר תקבלו דו"ח לא מציאותי שלא משקף את התרומה האמיתית של כל ערוץ שיווק.

הפיצ'ר MCF בגוגל אנליטיקס מאפשר לכם לקבל תמונה יותר מלאה ומורכבת על פעילות האתר שלכם או של הלקוחות שלכם כך שייתכן שתקבלו תמונה אחרת לגמרי ותוכלו לשפר את השיווק שלכם בצורה הרבה יותר ניכרת.

איך עובד הפיצ'ר multi-channel-funnels?

הדו"ח המתקבל דרך ה-MCF לוקח בחשבון את המסלול שעבר כל לקוח עד שביצע את ההמרה. כך שלא תפספסו את התרומה של אחד מערוצי השיווק שלכם.

במילים פשוטות, לאתר שלכם יש מספר קמפיינים, כל אחד מהם מתרכז כמובן בפרסום שונה, אך ייתכן שיחד הם תורמים להגדלת ההמרות. כך שבדו"ח בסיסי אתם עלולים לראות תמונה מעוותת כך שרוב ההמרות נעשו דרך ערוץ שיווק מסוים, אך אם תבחנו את המסלול של ההמרות תגלו שרוב הגולשים נחשפו לפני כן לערוצי שיווק נוספים שתרמו להמרה.

לסיכום, הדו"ח של MCF מאפשר לכם לראות את ההשפעה של ערוצי השיווק השונים על ההמרות שנעשו כתוצאה מחשיפה ליותר ממקור תנועה אחד.

סוגי הדו"חות של MCF הקיימים בגוגל אנליטיקס

הדו"ח הבסיסי של MCF מאפשר לכם לראות כמה פעמים כל מקור תנועה השתתף בתהליך ההמרה. אתם יכולים לבחור עד 4 ערוצי תנועה במקביל ולבדוק את החפיפה ביניהם.

בנוסף לכך אתם יכולים להתמקד בדו"ח במספר גולים (goals) שונים כמו ניתוח נפרד לכל מוצר. כמו כן יש אופציה לשנות את חלון הזמן המשויך להמרה. כלומר, לקבוע את הזמן שאחריו ההמרה כבר לא תשויך לאותו מקור תנועה.

בנוסף לתכונות אלו הפיצ'ר מכיל 5 סוגים של דו"חות אפשריים:

1. Overview

זהו הדו"ח הכללי הראשוני המאפשר לכם לראות אם אכן יש לכם הרבה ערוצי שיווק חופפים. הוא מאפשר לכם לדעת אם אתם יכולים להסתמך על הדו"חות הבסיסיים בגוגל אנליטיקס או לא.

2. Assisted conversations

בדו"ח זה אתם יכולים לראות כמה כל ערוץ שיווק תרם בתור מקור התנועה האחרון- קליק ההמרה וכמה הוא תרם בתור ערוץ שיווק assisted.

בדו"ח הבסיסי תקבלו את ערוצי התנועה הרגילים כברירת מחדל אך אתם יכולים גם להגדיר ערוצים חדשים משלכם, כדי לקבל תובנות אחרות על איך הם מתפקדים כערוצי תנועה assisted או last click.

בנוסף לכך, אתם יכולים לבחור כיצד הערוצים מתפקדים בתוך dimensions נפרדים כמו מילות מפתח שונות, ערים, קמפיינים וכו'.

לדוגמה, אם קהל היעד העיקרי שלכם נמצא בירושלים או שהעסק שלכם מתעסק בקידום אתרים בירושלים תוכלו לבחור לבדוק אילו מילות חיפוש, קמפיינים וערוצי שיווק תורמים יותר בירושלים באופן ספציפי כערוצי assisted או last click conversion.

3. Top conversion path

דו"ח ויזואלי המציג את המסלול שעבר הגולש עד ההמרה. גם בדו"ח זה יש לכם אפשרות להתמקד במסלול יותר ספציפי כמו מילות המפתח בהם הגולש השתמש עד ביצוע המרה, הקמפיינים השונים אליהם נחשף, דפי הנחיתה השונים, מנועי חיפוש וכו'.

4. Time lag

מציג כמה ימים עברו מהרגע שהגולש נכנס לאתר עד שביצע המרה. תלוי גם בחלון הזמן שקבעתם.

5. Path length

הדו"ח הזה מציג כמה שלבים או כניסות לאתר גולש ביצע לפני ההמרה. דו"ח זה יכול לעזור לכם להבין את צורת החשיבה של הלקוחות שלכם ואת מחזור הקנייה של המוצר שלכם. בעזרת מידע זה תוכלו להתאים את המסר השיווקי שלכם.

כתוב/כתבי תגובה

דילוג לתוכן